Dtum
Login with Facebookk
1939 | Június

Teleki Pál és Jaross Andor látogatása Udvardon

Udvard, június 18.
Udvard községben vasárnap délelőtt adták át ünnepélyes keretek között nagy tömeg jelenlétében Teleki Pál gróf miniszterelnöknek és Jaross Andor miniszternek díszpolgári oklevelüket. Pintér Béla üdvözölte a miniszterelnököt és a minisztert, majd Teleki Pál gróf miniszterelnök mondott nagyobb beszédet.


Beszéde elején megemlékezett arról, hogy első ízben beszél a visszacsatolt felvidéki területen. Erre az alkalomra azért választotta éppen Udvardot, mert ez a vidék mindig kitartott magyarsága mellett. A továbbiakban hangoztatta, hogy a felvidéki magyarlakta terület visszatérésében nagy része van annak, hogy az itt elő magyarok erős lélekkel kitartottak.


Mi megyünk előre a magunk útján - mondotta a magyar miniszterelnök. - A magyar nemzeteknek nemcsak fegyverrel kell küzdenie, hanem munkával is. A magyarságnak azért kell erősnek lennie, hogy mindenféle veszedelem ellen fel legyen vértezve. A történelem során sokat veszekedtünk, de ha komoly veszély fenyegetett, mindig egy emberként tudtunk cselekedni. Most ilyen veszélyes időket élünk, ezért kétszeres szükség van összefogásra.


Beszédét azzal fejezte be, hogy hálát ad Istennek, hogy megérthette azt a napot, amikor a történelem Magyarország egy része visszatért.


Jaross Andor miniszter beszédében többek között megemlékezett a kormányzó születésnapjáról és a felvidéki területi magyarságnak a magyar életbe való bekapcsolódásáról beszélt.


Az ünnepség után ebéd volt, amelyen az első felköszöntőt Jaross Vilmos főispán mondotta a születésnapját ünneplő kormányzóra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gróf Teleki Pál Jaross Andor
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98