Dtum
Login with Facebookk
1935 | Május

Újpest a futballbajnok!

A bajnokság finise vasárnap megkezdődött. Az Újpest a Soroksár FC-t i legyőzte és ezzel most már behozhatatlanul vezet a bajnoki tabella élén. Újpest csapatának még két mérkőzése van hátra, a Ferencváros és a Szeged FC elleni küzdelem. Ha mind a két mérkőzését elvesztené, akkor sem lehet már elvenni tőle a bajnokságot.

Magyarország 1934-35. évi első liga bajnoka az Újpest. Hosszú és küzdelmes volt az út, amíg a lila-fehérek a bajnoki tabella élére kerültek. A céltudatos, szívós munka eredménye ez a bajnokság amelyet megérdemelten hódított el az Újpest a Ferencvárostól.

Az Újpest ugyanis a tavaszi szezonban, éppúgy, mint az őszi szezonban egyenletes játékot mutatott. Főleg tavasszal nyomult előre akkor, amikor riválisai szerencsétlen körülmények között pontokat vesztettek.

A bajnoki babér elnyerése mellett az újpesti fiukat az a cél is vezérelte, hogy anyaegyesületeknek, az Újpesti Torna Egyesületnek ötvenéves jubileuma alkalmából a legszebb ajándékot, a futballbajnokságot nyújtsák át.

Újpest a sport minden ágában nagy tevékenységet fejt ki. Aschner Lipót, az UTE és az Újpest elnöke egyforma szeretettel támogatja és irányítja a szakosztályokat.

Ott buzdítja a teniszezőket a nemzetközi küzdelmekben, első helyen van a vívóversenyek izgalmas drukkolásában, tanáccsal látja el fiait a birkózásban, az atlétikában és nincs vizipólómérkőzés, amelyen az „elnök” ne intézne néhány szót bajnokcsapatának tagjaihoz.

Az áldozatkészég, szeretet és munka, amellyel az újpesti sporttábort vezetik, csakis az egyetemes magyar sportnak válhat hasznára.

Az Újpest harmincnégy ponttal vezet a második helyen levő Ferencvárossal szemben, amelynek harminc pontja van. A Ferencváros sok sérülés miatt csak most lendült formába és a legjobb úton halad, hogy – jövőre újra bajnok legyen.

Ebbe azonban ugyanúgy beleszólhat a Hungária is, amely a harmadik helyen huszonhét ponttal szerepel. A három nagy csapat vetélkedésében szerephez juthatnak a többiek is, amelyek megerősítése szintén közös sportérdek.

A bajnoki tabella állása a következő:
1. Újpest 34 pont
2. Ferencváros 30 pont
3. Hungária 27 pont
4. Szeged FC 24 pont
5. Budai „11” 19 pont
6. Phöbus 19 pont
7. Soroksár 19 pont
8. Kispest 19 pont
9. Bocskai 16 pont
10. Attila 15 pont
11. III. ker. FC 13 pont
12. Somogy 5 pont

A tabellaállásból kitűnik, hogy a Somogy helyzete menthetetlen. Ősszel már nem vehet részt a nemzeti bajnokságban, az első osztályú küzdelmekben. Hogy melyik csapat fog osztályozót játszani, az még nincs tisztázva.

Valószínű, hogy az óbudaiaknak jut ez a kényes szerep. Egyébként a csapatoknak még két mérkőzésük van hátra a bajnokság befejezéséig.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98