Dtum
Login with Facebookk
1939 | Június

Pilótaiskola a tanteremben

Az érdekes a dologban az, hogy ebben a pilótaiskolában nem elméleti oktatást kapnak a jelöltek, hanem gyakorlati kiképzést. Ez először kissé furcsán hangzik, mert hiszen - kérdezheti csodálkozva az olvasó - hogyan lehet egy tanteremben repülni?! Lehet azonban a repülést és annak minden jó és rossz mozdulatát imitálni.

Erre a célra természetesen egészen különleges „repülőgépeket” kellet konstruálni. A gép maga egy állványon nyert elhelyezést és belül minden szükséges műszerrel (ami egy szabályos repülőgépen szintén szerepel) el van látva.

A különbség csak az, hogy ezek a műszerek egy ellenőrző asztalról is leolvashatók. A pilótaülés teljesen el van zárva a külvilágtól, úgy, hogy a pilóta tényleg teljesen vakon repül. Az oktatás menete igen érdekes és természetesen nem nélkülözi a rádiót nem.

A pilótajelölt ugyanis utasításait a rádió útján kapja, teljesen úgy, mint egy szabályos utasszállító repülőgépen. Az oktató pedig a szerkezet elmozdulásán pontosan látja, hogy a növendék helyesen kezeli-e a gépet.

Ennek az újrendszerű tanulókészüléknek igen nagy jelentősége van az oktatásban: régebben ugyanis a pilótajelölt a levegőben gyakorlatozott és gyakran végzetessé válható szerencsétlenségek történtek.

Igaz ugyan, hogy a tanulás kettőskormányzású gépeken történt, de a jelölt elkövethetett olyan hibákat, amit csak nehezen és hirtelen lélekjelenléttel lehetett rendbehozni. Most ezt sikerült ezzel az új készülékkel teljesen kiküszöbölni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98