Dtum
Login with Facebookk
1939 | Március

Apróságok

Gróf Eszterházy Ferencet, a tatai grófot, aki, mint ismeretes-rajongója a renének és maga is képzett muzsikus-e hét csütörtökjén Stockholmban megoperálta Oliveezona professzor. Az agyműtét kitűnően sikerült.

Herceg Ferenc ,,Az utolsó tánc” századik előadása után estélyt adott Hidegkuti-úti villájában. Éjjel 11 óra körül autó autó után érkezett a kitűnő író hüvősvölgyi rezidenciája elé, amelynek földszinti szoba-sorát rengeteg virág díszítette. Hideg buffet várta a vendégeket, akiknek sorában jelen voltak többek között: Ceruttiné Paulay Erzsi, Németh Antal és felsége, Wolfner György és felesége, Párdány Oszkár és felesége, Márkus Emilia, Germán Tibor és felsége, Bajor Gizi, Vuk Ferenc és felesége, Nándy Alice, Rajnay Gábor, Petheő Attila és felesége. Fűzess Anna, Pethes Sándor, Endrődi Béla, Rápolthy Anna, Alapy Nándor, továbbá a jubiláló darab szereplője.

Amerikában több millió példányban megjelenő Harper's Bazar felsorolja tíz világváros legdivatosabb kozmetikai üzletét. Budapesten a SMART perfumeryt, Bécsi-utca 9. jelöli meg.


Vár, Uri-utca 32. földszint 1. Az ajtón sárga réztábla. Vitéz Imrédy Béla. Itt lakik Magyarország volt miniszterelnöke, feleségével, két fiával és leányával. Négy szoba, hallos lakás, az ablakok a Bethlen Istványra nyílnak. A ház tulajdonosa báró Bakács-Bessenyei György, Magyarország belgrádi követe. Az I. emeleten bárcziházi Bárczy István miniszterelnökségi államtitkár lakik. A Sándor-palotában pedig, a miniszterelnöki lakásban serény munkáskezek takarítanak. Előkészítik az otthont az új gazdának: Teleki Pál grófnak. A miniszterelnök és felesége négy-öt nap múlva költözik be az új lakásba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98