Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1939 | Szeptember

Hungária – Újpest 4:2 (3:0)

A bajnokcsapat védelme csődöt mondott, csatársorának balszerencséje volt, lendületesen játszott a feljavult Hungária

Hungária-úti pálya, 6000 néző, Bíró: Boronkay. A mérkőzés elején változatos játék alakul ki s mindkét csatársor pompás támadásokat indít. Feltűnő Dudás jó labdaosztogatása, Titkos sorjában elszökik az újpesti védelem mögött.

Aztán újpesti ostrom következik, amelyből megtudja a nyájas néző, hogy a futball mennyire szerencsejáték. Ezt történt öt perc alatt a Hungária kapuja előtt: Zsengellért kornerra szerelik, a labdát Kocsis adja be, Szabó kiüti, leesik, Zsengellér a földön fekvő Szabóra vágja a labdát, a onnan megint visszapattan Kállaihoz, onnan kapufára, aztán Bíró megint kornerra tisztázza a helyzetet.

A sarokrúgást újra Kocsis eszközli, Szabó kifut, a kezéből kipattan a labda, Vinczéhez, aki a jobb sarokba helyezi a labdát, illetve helyezné, mert a labdát feltartóztatja a kapufa, majd újra Zsengellérnél van a labda. Szabó kezébe rúgja, aztán végül Turai menti a menthetőt. Két percre ezután Ádám lövését Szabó elnézi, de nincs baj, mert a labda kapufáról visszapattan Szabó kezére.

A 13. percben tapsolnak a Hungária-drukkerek: Dudás és Müller összjátéka után Dudás mesteri módon továbbítja a labdát Titkoshoz, aki cselezéssel továbbjut Marosi mellett, átadja a labdát a fedezetlen Cseh Matyinak, aki úgynevezett angol hidegvérrel megszerzi a Hungária vezető gólját. 1:0.

Továbbra is a Hungária veszélyeztet és a 20. percben megint Dudástól indul el a labda, Titkos beadását Futó hátrafelé fejeli. Sziklai kifut és Cseh elől a labdát felüti a magasba, de a labda félrepattan. Cseh elfogja, és mielőtt földet érne a labda, befejeli a hálóba. 2:0.

Dudás fogja a labdát, mindenki azt hiszi, hogy átadja Titkosnak, de Dudás egy váratlan fordulattal irtózatos bombát küld az újpesti kapura. Sziklai hiába ugrik utána, nem tudja elfogni a labdát. Morajlik a tribün. Senki sem hitte volna, hogy a Hungária az első félidőben 3:0 arányú vezetésre tegyen szert.

A 43. percben Szabó az őt támadni készülő Kocsist kézzel elrántja, Kocsis nagy pózzal elterül a földön. Boronkay tizenegyest ítél. Egy kis reklamációs csetepaté után Zsengellér áll a tizenegyesnek, elrúgja a labdát és Szabó a lábával kivédi. A „szerencsejáték” első felvonásának vége.

Tíz percen keresztül újpesti fölény vezeti be a második félidőt. Lövés, sarokrúgás, lövés, szabadrúgás – nem sikerül semmi sem a liláknak. Végre a 17-ik percben az Újpest is lő gólt. Kocsis beadását Zsengellér remekül leemeli a levegőből, azután nagy erővel vágja be a labdát a léc alá 3:1.

Fekete a gól után megsérül, kiáll, helyette Kállai a hátvéd, Zsengellér „ismételhetne”, de most nagyot hibáz. Két perc múlva Fekete visszajön és beáll a balösszekötő helyére, majd helyet cserél Kocsissal is.

Ez a furcsa összetételű Újpest csatársor is folyton támad. De megint csak a kapufát döngetik. (Vincze). Egy pillanatra kibontakozik a Hungária, Réky azonban ügyetlen… Tömegjelenet Szabó kapuja előtt, a kapus fekve marad. Rövid ápolás után talpra áll.

Dudás kétszer egymásután az üres kapuba se talál be. Felhördülés. Müller az eget ostromolja. Futó a saját kapuját – sikerrel! Titkos beadásba olyan szerencsétlenül nyúl bele az újpesti hátvéd, hogy a saját kapujába perdül a labda! Már 4:1.

Ádám megsérül, lesántikál a pályáról. Tíz emberrel, megbolygatott védelemmel, balszélső nélkül sem adja fel az Újpest a harcot. Sőt, két perccel a befejezés előtt éppen a sérült Fekete rúgja be kapásból Zsengellér átadását 4:2.

Balszerencséje volt az Újpestnek, bár mind a két hátvédje gólt lőtt. Csak Futó a saját kapuját célozta meg… A Hungáriában Dudás, Turai, Bíró, Cseh, Titkos és Szabó volt a legjobb. Az Újpestnél Szalay emelkedett ki, jó volt Szücs és Zsengellér. Boronkay játékvezető osztályzata: kettes.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Gellért Oszkár -  Szembenülő lány a villamoskocsiban Gellért Oszkár - Szembenülő lány a villamoskocsiban
Mint tacskó, ki a villamoskocsiban A szembenülő lányt bámulod...
Rekordforgalom a budapesti vámmentes kikötőben Rekordforgalom a budapesti vámmentes kikötőben
Néhány esztendeje áll csak fenn, de egyre nagyobb szerepet tölt be...
A Magyar Daimler automobil rt. versenyelőnyben A Magyar Daimler automobil rt. versenyelőnyben
A Magyar Daimler automobil rt. motorgyárat óhajt Aszódon felállitani....
Eredmények Athénból Eredmények Athénból
A mai eredményről a következő távirati tudósításaink számolnak be: ...
A magyar ökölvívók 14:2 arányban legyőzték az osztrákokat A magyar ökölvívók 14:2 arányban legyőzték az osztrákokat
A tizenkettedik magyar-osztrák ökölvívó mérkőzésre zsúfolásig megtelt...
A magyar paprika zamata A magyar paprika zamata
A fűszerek adják az ételek ízét, savát-borsát, ezek költik fel...
Orosz határőrök és osztrák csendőrök összeütközése Orosz határőrök és osztrák csendőrök összeütközése
Az orosz-osztrák határon fekvő Podvolocziska közelében két osztrák...
Mikszáth Kálmán legujabb könyve Mikszáth Kálmán legujabb könyve
Olvasóink még bizonyára élénken emlékeznek Mikszát Kálmánnak „A...
Pataki Ferenc és H. Csillik Margit az ez évi tornászbajnok Pataki Ferenc és H. Csillik Margit az ez évi tornászbajnok
Ez idén a tornászversenyek súlypontja vidékre vándorolt. Nemrégiben...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98