Dtum
Login with Facebookk
1940 | Február

Zürichben öngyilkos lett dr. Szende Péter Pálné

Megdöbbentő és részleteiben még tisztázatlan tragikus öngyilkosság híre érkezett vasárnap Svájcból Budapestre.


Dr. Szende Péter Pálné, az Ingatlanbank volt igazgatójának felesége, Zürichben öngyilkosságot követett el. Az öngyilkosság módjáról még nem tudunk részleteket. A tragikus hírt Budapesten özv. Halom Dezsőnével, Szende Péter Pál apósának, az Ingatlanbank néhai elnök- vezérigazgatójának özvegyével közölték

A Magyar Általános Ingatlanbank – mint ismeretes- dr. Halom Dezső halála után a Magyar Általános Takarékpénztárnak a Hitelbankba történő beolvasztása során likvidáció alá került.

Az Ingatlanbankot fokozatosan lebontották, házait, telkeit értékesítették, így legutoljára egy millió pengő értékben a Pénzintézeti Központ váltotta magához a Hungária-fürdő, Continental –szálloda, Kamara-mozgó nagy Dohány-utcai épület komplexumát.

A likvidáció során Szende Pál dr. és Halom Dezsőnek fia és utóda, dr. Halom István is kiváltak az Ingatlanbank kötelékéből. Szende Péter Pál időközben az Első Magyar Kártoló Szalaggyár Rt. létesítésében vett részt, mint a vállalat egyik főrészvényese.

Közel másfélévvel ezelőtt Svájcba utazott, hogy ott egyszerű munkásként megtanulja a gyár termékeinek előállítását és egy ismert, hasonló svájci gyár kötelékében dolgozott. Vele utaztak ki felesége és gyermekei is, majd legutóbb dr. Halom István is, aki most Genfben tartózkodik feleségével. A család svájci tartózkodása nem volt szerencsés és ugylátszik elsősorban anyagi okok játszódtak közre a bekövetkezett tragédiánál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98