Dtum
Login with Facebookk
1940 | Július

A norvég király háborús felelősségének kérdését veti fel a német sajtó

Berlin, július 14.


A Berliner Börsenzeitung azokat a kijelentéseket, amelyeket Hambro, a Storing volt elnöke New Yorkba való megérkezésekor tett a volt norvég kormány háborus felelőssége igazolásának minősíti.

 

A lap a továbbiak során utal arra, hogy már a negyedik német Fehér Könyv okmányai bizonyítékokat szolgáltattak arra, hogy a volt norvég kormány Anglia háborukiterjesztési terveinek szolgálatába állt és készségét nyilvánította arra, hogy egy estleges angol partraszállási vállalkozást nemcsak eltűr, hanem hatékonyan támogatja is.

Hambro New Yorkba való érkeztekor a többi között kijelentette, hogy a norvég parti őrségek az április 9- ére forduló éjszakán nem ismerték fel, hogy a tengerpart több helyén egy időben megjelenő hajók francia, angol vagy pedig német nemzetiségűek voltak.

- Hambro úr- állapítja meg a lap- tehát az egész világ előtt leleplezi környezetének árulásait. Kínos elszólás ez, amely kirántja a talajt az egész norvég miniszteri klikk és vele együtt a király lába alól is. Hambro megerősíti, hogy várták az angolokat és megerősíti, hogy a szövetségesek haderőire nem volt szabad tüzelni, hanem csupán ezekkel karöltve a németekre.

 

- Feltehető – hangsulyozza végül a lap- hogy a volt Storting – elnöknek ezek a leleplezések még inkább megszilárdítják a norvégeknek azt a hő óhaját, hogy végre határvonalat vonjanak azokkal szemben, akik elárulták a norvég semlegességet és vele együtt a norvég népet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98