Dtum
Login with Facebookk
1940 | Június

Apróságok

Kevesen tudják, hogy Sir William Edmund Ironside tábornok, a brit vezérkar volt főnöke, most a nagybritanniai védelmi szervezet legfőbb parancsnoka, magyar származású. A tábornok, aki már 19 éves korában végigverekedte a búr háborút, aki mint az angol titkos szolgálat tisztje legendás hírre tett szert a Fokföldön, aki végigharcolta a világháborút, s a háború végén egy antibolsevista különítmény élén páratlan bravúrral elragadta Észak-Oroszországban az ott felhalmozott entente- hadianyagot, Szent István király unokájának a leszármazottja. Ősanyja skóciai Szent Margit, Szent István unokája, Ágota királyi hercegnőnek, a szent király leányának Magyarországon, Réka várában született leánya volt: ősapja pedig Ironside-magyarul Vasbordájú –Edward herceg, Ironside Edmund herceg fia, aki nagy Kanut elől Magyarországra menekült és felségül vette a szent király leányát, Ágotát.

A Dunapalota vendégei jól ismerték Alit, a feketearcu abesszin kávéfőzőt, aki mosolygó képpel járt körbe az illatos, forró espressóval. A népszerű Ali nem kinálja már többé feketével a Dunapalota vendégeit: váratlanul meghalt egy budapesti szanatóriumban. Hosszabb idő óta betegeskedett már Ali, de azért ellátta a hivatalát és mosolygó arcán senki sem vette észre, hogy kínzó fejfájások gyötrik. Amikor már nem bírta tovább a fájdalmakat, befeküdt a szanatóriumba, ahol pár napi szenvedés után meghalt. Pénteken temették Alit, a derék kávéfőzőt. Azóta bizonyosan bejutott már Mohamed paradicsomába.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ironside angol tábornok Varsóban beírja nevét az Ismeretlen Katona emlékművénél őrzött emlékkönyvbe Edmund Ironside tábornok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98