Dtum
Login with Facebookk
1940 | Március

Keglevich Ilona grófnő pernyertes lett a Keglevich- féle örökös ügyében

Négyév óta foglalkoztatja a bíróságot az a per, amelyet Rey Volpe Mária indított gróf Keglevich Ilona, férjezett Bárczay Ferencné ellen. Gróf Keglevich Ilona és annak első házasságából született leánya, gróf Batthyány Ilona végrendelet alapján birtokába jutottak gróf Keglevich Pál földbirtokból és más értéktárgyakból álló örökségének.

A végrendeletet Rey Volpe Mária megtámadta és keresetében előadta, hogy Gróf Keglevich Pál alapvégrendelete szerint őt, mint a váratlanul elhunyt gróf menyasszonyát, a vagyona 65 százaléka illeti meg és nem állott fenn az az utólagos végrendelet, amelyet a gróf Keglevich Pál röviddel 1936 április 17-én történt elhalálozása előtt tett.

Továbbiakban előadta, hogy az utólagos végrendeletben Keglevich Pál nem érvénytelenítette az első számu végrendeletét és ennek folytán az első bír érvénnyel. Bárczay Ferencné gróf Keglevich Ilona, valamint leánya, gróf Batthyány Ilona ezzel szemben azt adták elő, hogy a gróf egész hagyatéka őt, mint nővérét illeti, mert a második számu végrendelet olyan törvényes formák között jött létre, amely hatálytalanná tette az alapvégrendeletet.

A kaposvári törvényszék a legszélesebb körű bizonyítási eljárást folytatta le és a kihirdetett ítélet szerint a bíróság Rey Volpe Mária keresetét elutasította és Bárczay Ferencné, valamint leánya pernyertesek lettek. Az ítélet még nem jogerős.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98