Dtum
Login with Facebookk
1940 | Március

Hungária – Elektromos 2:0 (0:0)

Hungária-úti pálya – 3000 néző. Bíró: Iványi.
Úgynevezett különleges mérkőzés volt. Az Elektromos csatárok „birkóztak” a Hungária védelmével. A birkózásból a Hungária került ki győztesen, mert a védelem meg tudta akadályozni az Elektromosok minden góllövési kísérletét.

Pedig az egész mérkőzésen jóformán mindig csak az Elektromosnak támadott, de eredményt nem tudott elérni. Bizony igaza volt annak a bájos sportladynek, aki a tribünön felkiáltott: „Balszerencse, óh!”.

A játék első része döntetlenül végződött. Az Elektromosnak két tiszta gólhelyzete volt. A második félidőben megint az Elektromosok rohamoztak.

A 6. percben történt, hogy egy hosszú labdára, amely a kapu mellé tartott, kifutott Bakon kapus, de odarohant Béki is. A labda nem ugrott fel, Bakon nem tudta elfogni, viszont Béki hátra küldte a labdát Dudáshoz, aki a labdát az üres kapuba vágta. 1:0.

Nemsokára ezután a játékvezető durvaság miatt Négyesit kiállította és a Hungária teljesen védekezésre rendezkedet be. Az Elektromosok azonban a legjobb esetben csak a kapufát tudták eltalálni.

Minden percben várható volt, hogy kiegyenlít az Elektromos és ekkor fatális jelenet következett: egyedül Müller állt elől, mint csatár és egy hosszan előreadott labdát akart elcsípni. Bakon kifutott, közben Pákozdi saját kapujába vágta a labdát. Öngól.

Az Elektromos nem érdemelte meg a vereséget. Jóllehet a Hungária védelme egész kitűnő játékot mutatott. De a csatársora? ... Cseh Matyi gyere vissza, minden meg van bocsátva!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bakon hiába fut a labda után, a gól elkerülhetetlen Egyperces gyászszünet a kormányzó úr tiszteletére G. Tóth hosszan szökteti magát, így Kiss le tudta szerelni Vági nagy erőfeszítések árán megmenti a kapuját a góltól
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98