Dtum
Login with Facebookk
1939 | Szeptember

Kispest – Hungária 3:3 (3:1)

Hungária-út – 5000 néző – Bíró: Kiss M.
Titkos szabadságot kapott – a Hungária Újpest verő csapatával áll ki a Kispest ellen. A kék-fehérek formája azonban a – Bocskai elleni.

 

Már a 9-ik percben vezet a Kispest. Kincses óriási lövését Szabó kornerre üti. Déri irányítja a sarokrúgást, nagy a tülekedés Szabó kapuja előtt, végül is Zalai bekotorja a labdát. (1:0).

Müller szép lövése csak „intermezzó”, mert öt perc múlva Kincses szökteti Nemest, a Hungária védelemlest reklamál, a kispesti csatár nem zavartatja magát, a hálóba lő. 2:0-ra vezet a Kispest.

Nyomasztó Kispest fölény volt eddig és amint enyhül a nyomás – gólt lő a Hungária. A 21-ik percben Müller átadását Dudás fejeli, a kapufáról a hálóba pattan a labda. (2:1).

Később a közönség hosszasan tüntet a játékvezető több ítéletei ellen. Percekig zug a fütty, egy percig szünetel is a játék. A félidő utolsóelőtti percében újra a Hungária hálójában a labda.

 

Kincses óriási erővel lő, a labda kapufáról pattan le, egy csomóban harcolnak a játékosok, végül Olejka II. lábáról a sarokba köt ki a labda. (3:1).

A második félidőt is kispesti támadások vezetik be, a Hungária azonban lassan magára talál és – gólt lő. Béky átadását Müller nagy erővel lövi, a labda kispesti lábat érintve, a hálóba vágódik. (3:2)

Alig múlik el egy perc, egyenlít a kék-fehér csapat. Béki ügyesen átugrálja az eléje nyúló kispesti lábakat, egészen a kapu torkáig viszi a labdát, bead, Cseh egy lépésről begurítja az egyenlítő gólt. (3:3).

Szárnyakat kapott a Hungária, a Kispest fejvesztetten védekezik. Kapufa kapufát követ, óriási játékkedvvel játszanak a kék-fehérek. Csak a csoda menti meg Gergő kapuját.

A 30-ik percben Müller megsérül – a térde rándult meg – , amikor visszajön, kiáll a jobbszélre. Hamarosan Müller újra jobbösszekötő, de már megtört a Hungária lendülete. Az utolsó tíz percben a Kispest is sokat veszélyeztet. Játékvezető osztályzata: 3/4.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98