Dtum
Login with Facebookk
1940 | Október

Tizedszer az olasz boxolók ellen!

Alig múltak el a magyar-német ökölvívó mérkőzés izgalmai, szombaton este a városligeti cirkuszban ismét tombolva fogja biztatni a közönség kedvenceit. Ezúttal az olasz boxolók látogatnak el hozzánk, semmivel sem alsóbbrendűek a német birodalom válogatottjainál és a mienknek ugyancsak fel kell kötni a boxkesztyűjüket, ha győzelmesen akarnak kikerülni a nagy mérkőzésből.

Kankovszky Artúrtól, a MÖSz ügyvezető elnökétől kértünk tájékoztatást a szombati kemény összecsapásról. A nemzetközi boxvilág elismert szakértője a következőket mondta a Képest Sport munkatársának:

- Ez lesz a magyar és olasz ökölvívók tizedik találkozója. Négy olasz, három magyar győzelem a két döntetlen szerepel a mérlegen. Az utolsó találkozóból egy évvel ezelőtt a magyar színek kerültek ki győztesen 10:6 arányban.

- Az olaszok – szemben a németekkel – az alsóbb súlycsoportban erősek s így itt nem fogunk oly könnyen pontokat szerezni, mint máskor. Costante Paesani és Arturo Paoletti a legjobbak, ellenük nagyon nehéz lesz győzni. A légsúlyú Paesani ütőerejét legjobban dicséri, hogy miatta kihagyták az olaszok a csapatból Nardecchiát, aki pedig kétszer képviselte Itália színeit Amerikában. Paoletti, a bantamsúly kitűnő reprezentánsa Sergo világbajnokot is megverte és miután Bondit szolgálta távol tartja a ringtől, esélyeink ebben a súlycsoportban bizony lényegesen gyengültek.

- De romlottak általában is, mert a döntés alighanem csak a felső súlycsoportokban fog megszületni, ahol viszont a mieink eddig nem vitézkedtek túlságosan.

- A magyar csapatban néhány hely betöltése még bizonytalan. Úgy gondolom, Bogács, Torma II., Csontos, Jákits, Szolnoki és Homolya majdnem biztos résztvevők, Kubinyi megsérült, rá aligha számíthatunk és Pogány részvétele sem biztos. A végleges válogatást szerdán ejtjük meg.

- Az olaszok csütörtök este érkeznek Givo Turgi Prosperi vezetésével és velük jön természetesen trénerük, Steve Klaus, a magyar fiúk régebbi edzője.

Nagy küzdelem lesz, annyi bizonyos és a magyar ökölvívósport büszke lehet, ha le tudja győzni Itália fiait.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A kis Torma nagy harca Projettival Szolnoki úgy vágja álon Cornagot, hogy kiesik a ringből Homolya a KO győztes Chiesa a padlón, Homolya kiütötte Arturo Paoletti Costante Paesani
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98