Dtum
Login with Facebookk
1940 | Szeptember

8:8 arányban végződött a német-magyar ökölvívó mérkőzés

Vasárnap délelőtt a X. magyar-német ökölvívóversenyt tartották meg a Fővárosi Cirkuszban. A mérkőzés 8:8 arányban eldöntetlenül végződött és ez Európa legjobb boxolóival szemben igen jó eredménynek számít.

A légsúlyban Podány „szurkálásait” a német nem tudja védeni, de a rossz kondícióban lévő magyar fiú fokról-fokra visszaesik és Oberbauer megnyeri a mérkőzést. 2:0.

A bantamsúlyban Bogács hamarosan belejön és remekül harcol. Jobb keresztütései sorra megállítják Schopp rohamozásait. A harmadik menetben nagy birkózás folyik, a német sokat szabálytalankodik. Győz Bogács, Kiegyenlítettünk. 2:2.

A pehelysúlyban Kubinyi ezúttal is „állóboxolást” mutat be. Kiütésre pályázik, közben különösen belharcban sok ütést kap Hirschtől. Kubinyit hirdetik ki győztesnek, ami nagy meglepetést kelt. 4:2.

A könnyűsúlyban Torma II., a közönség kedvence macska-egérharcban tetszés szerint veri meg Wiesnewskyt. Ott és akkor üti meg mosolyogva, amikor akarja. Győz Torma 6:2-re vezetünk.

A weltersúly mérkőzés nagy meglepetést hoz, mert Csontos remekül harcol a kétszeres Európa-bajnok Nürnberggel szemben - ezúttal nincs Európa bajnoki formában - és meg is nyeri a mérkőzést. 8:2 Már nem veszíthetjük el a mérkőzést.

A középsúlyban a német Baumgarten szép technikás mérkőzésen győz Jákics ellen. 8:4.

A kisnehézsúly kellemetlen meglepetést hoz, mert a fiatal német knock out király Popper a harmadik menetben kiütötte Szigetit, sokszoros magyar bajnokot. 8:6.

A nehézsúlyban a hosszú karú Hoff „kiszurkálta” a lelkesen harcoló Homolyát. Ezzel kiegyenlítettek a németek. Így lett 8:8 az eredmény.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Podány térdreesik Obermayer ütésétől A német boxolók A magyar ökölvívók A Nemzetközi Ökölvívó szövetség, a FIBA előkelőségei - Rybarczyk, Kankovszky, Söderlund, dr. Metzner, Smeds
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98