Dtum
Login with Facebookk
1941 | Június

Verekedés, nagy izgalom és 6 gól a vízipóló derbin

UTE – BSE 3:3 (2:0)

Vasárnap délután a megyeri-úti uszodában rendezték Magyarország vízipóló bajnokságának derbi jellegű mérkőzését az UTE és a BSE között. Az UTE tíz éven keresztül mindig megnyerte a bajnokságot, amelyet azonban tavaly elhódított a lila-fehérektől a BSE.

Nagy érdeklődés mellett kezdődött meg tehát a mérkőzés, amelynek az volt a célja, hogy az UTE; vissza akarta hódítani a hegemóniát a BSE-től, ez utóbbi pedig meg szerette volna védeni a bajnoki címet.

Az UTE így állt fel: Sólyom – Szigeti, Sárkány – Vágó – Bozsi, Kislégi, Szittya.
A BSE ebben az összeállításban vette fel a küzdelmet: Mezei – Földes, Hazai – Sárosi – Lemhényi, Vértesi, Brandi.

Mindjárt az első percekben Kislégi majd Vértesi érvénytelen gólt lőtt. A 2. percben már kitűnt, hogy idegesek a játékosok. A kezdeményezés az UTE részéről indult meg. Kislégi gólhelyzetben mellévágta a labdát. Aztán Sárosit elúszásért kiállította a játékvezető. Az UTE kihasználta az előnyt és Szittya révén megszerezte a vezetést. 1:0.

Alig kezdték újra a játékot, amikor Szigetit szabálytalanság miatt kiállították. A BSE azt az előnyt, hogy egy játékossal többje van, mint az UTE-nak, nem tudta kihasználni. Ellenkezően, Vágó elfogta a labdát és a fedezetlenül álló Kislégihez továbbította és az ő dobása révén már 2:0 arányú vezetéshez jutott az UTE.

A második félidőben Hazai dobása után a labda az UTE kapufájáról pattant vissza. Sárosi és Brandi összevesztek. A bíró kiállította őket. Aztán Szigetit is kiállítja. A BSE most Hazai révén dobott gólt 2:1.

Általános nagy izgalom keletkezett a nézőtéren. Egyes helyeken összeverekedtek az UTE és a BSE drukkerek. A tribün izgalma lecsapódott a vízbe is. Fokozódtak az izgalmak, amikor Brandi kiegyenlített: 2:2.

Kislégi és Földes boxpárbajt vívtak a vízben, de miután vízipólóról van szó, a bíró kiállította őket. Nem várt szerencsés góllal vezetéshez jutott a BSE: Brandi messziről kapura célzott és a labda beperdült a hálóba. 3:2.

Alig 50 másodperc volt csak hátra a mérkőzésből és úgy látszott, hogy a tízszeres bajnokcsapat az idén is verve marad a porondon, amikor Bozsi egyéni ötletes leúszása után beállította a 3:3 arányú végeredményt.

Izgalmas jelenetek után vonultak a játékosok az öltözőbe és bizony hajszálon múlott, hogy az öltöző és a medence közötti részen nem került verekedésre a sor. Az eredmény igazságos. A játék első részében az UTE, a második részében a BSE volt jobb.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98