Dtum
Login with Facebookk
1941 | Március

Ismét döntetlen!

Magyarország – Jugoszlávia 1:1 (1:1)

Az utolsó pillanatban lőtt a góllal megszerezhettük volna a győzelmet, de miközben a labda a hálóba szállt, a bíró a mérkőzés végét jelezte

Belgrád, március 23.
A topcsideri pályán 20.000 néző előtt az olasz Scorzoni bíráskodása mellett tartották meg Magyarország és Jugoszlávia válogatott labdarugócsapatainak mérkőzését. A meccs döntetlenül végződött és ezzel szaporodott az utóbbi időkben megkezdett döntetlen mérkőzések sorozata.

A magyar csapat megint csak döntetlen eredményt tudott elérni. Az eredmény a jugoszláv válogatottra hízelgő, jóllehet a mérkőzés képe alapján a jugoszlávok meg is nyerhették volna a mérkőzést.

Ennek ellenére a magyar csapat, amely végig jól harcolt a jugoszlávokkal szemben, az utolsó pillanatban, amikor 1:1-re állt a mérkőzés, megszerezte a győztes gólt. Amikor Kincses lábától elkerült a labda és nagy erővel bezuhant a jugoszláv kapuba, egy tizedmásodperccel előbb megszólalt a játékvezető sípja és a mérkőzés végét jelezte.

Mindezek után tehát lehet vitatkozni afölött, hogy miközben a labda a gólba tart, le lehet-e fújni a mérkőzést, tény azonban, hogy a meccs bírája nem adta meg a gólt és az is lehet, hogy az óramutatóját nézte, és nem a labdát.

Jó volt a magyar csapat védelme, de nem elégített ki megint a csatársor. Szembetűnő volt az is, hogy a jugoszlávok támadásait elősegítette a magyarok védelembe vonulása.

Túlságba vittük a védekezést és kevesebb támogatásban részesültek a csatáraink. A csatársor három belső tagja talán éppen a védekező rendszer miatt nem vált be. Szélsőinknek viszont balszerencséjük volt. A nagy mérkőzés előtt a jugoszláv futballválogatott 3:1 (1:0) arányban győzött a magyar ifjúsági válogatott ellen.

Nem voltak rosszak a fiatal futballistáink, szépen játszottak, de a jugoszlávok mellé szegődött a szerencse. Ezután került sorra ünnepélyes keretek között a két nemzet válogatottjainak küzdelme. Mind a két csapat a hét közben ismertetett összeállításban állt fel.

A meccs jugoszláv rohammal kezdődött, Nikolics kapu fölé lőtte a labdát. A 8 percben Berecz „kígyózott” előre és átadta a labdát a középre húzódott Gyetvainak. A magyar balszélső jobb lábával vágta a kapuba a labdát. 1:0-ra vezettünk.

Mind a két csapat többször nyílott alkalma a góllövésre. A félidő utolsó tíz percben fölénybe kerültek a jugoszlávok s a 44. percben Nikolics kiegyenlített. 1:1.

A második félidőben nagyrészt a jugoszlávok támadtak, egy ízben Szűcs, aztán Polgár mentette meg a góltól a magyar csapat kapuját. Csimmermancsics tiszta helyzetben kapu fölé lőtte a labdát Nikolics Polgárt, sőt Csikóst is faképnél hagyta, még sem tudott gólt elérni.

Később a tizenhatos vonalról Berecz a szabadrúgásnál a labdát sorfalba lőtte. A jugoszlávok olyan fölénybe kerültek, hogy csak két hátvédjük maradt hátul és mind előre mentek. Gólt azonban mégsem tudtak elérni. Az utolsó percben Gyetvai lefutott, beadását Kincses gólba vágta, a bíró azonban gól helyett a mérkőzés végét jelezte.

A közönség a meccs végén ünnepelte mind a két csapatot és a jugoszlávok boldogak voltak, hogy döntetlen eredményt sikerült elérniük. Az általános vélemény szerint Sárosi Béla és Polgár Gyula emelkedett ki a mezőnyből, bevált a szolnoki Szűcs is és jó volt Bíró. A jugoszlávoknál Dubac és Jazbincsek, valamint Nikolics emelkedett ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A jugoszláv és a magyar csapat Bodola felhőfejese - Manola, Bodola, Jazbinsek, Zsengellér Szépen ment a jugoszláv kapus A magyar ifjúsági csapat a Nyugatinál
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Ezt láttam Kárpátalján Ezt láttam Kárpátalján
Nem kell különös jóstehetség a jövendöléshez, hogy idén a...
Hogy kell vigyázni az orosz foglyokra Hogy kell vigyázni az orosz foglyokra
Az utóbbi időben gyakrabban megtörtént, hogy olyan orosz foglyok, a...
Franciaország nem mondhat le a fegyverkezésről Franciaország nem mondhat le a fegyverkezésről
Painlevé hadügyminiszter Meauxban vasárnap este beszédet mondott egy...
A hazai gazdasági szakoktatás reformja A hazai gazdasági szakoktatás reformja
Alig vette át a földmívelésügyi tárcát Darányi, máris legnagyobb...
Sándor Erzsi otthonában Sándor Erzsi otthonában
Mikor az Operaház az elmúlt napokban új betanulással színre hozta...
Páratlan tempóban állítja helyre a MÁV a felvidéki forgalmat Páratlan tempóban állítja helyre a MÁV a felvidéki forgalmat
A magyar államvasutak által átvett, mintegy 1200 km. hosszúságú...
Királyunk ifjukori rajzai Királyunk ifjukori rajzai
Sok mindenfélét feljegyeztek már öreg királyunk életéből, csak arról...
Rádió órák Rádió órák
Henry E. Warren ashlandi mérnök úgynevezett „rádió...
Rövidek Rövidek
Az angol-amerikai Palesztina-bizottság ideiglenes jelentés kiadását...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98