Dtum
Login with Facebookk
1941 | November

A Magyar Divatközpont életrehívása

Megemlékeztünk arról, hogy Páris divatdiktáló szerepének megszűntével milyen fontos divatirányító hivatás vár Európának ezen a pontján Budapestre. Ennek a gyakorlati megvalósítására most mozgalom indult.

Az érdekes kezdeményezés arra irányul,
hogy összefogják a divat terén működő tényezőket, mégpedig a Magyar Divatközpont keretében. Jól díjazott pályázatokat írnának ki arra a 13 típusú társasági ruhára, amelyre a hölgytársadalomnak szüksége van és alapos, többszörös zsürizés után kialakítanának olyan divatkollekciót, amely idehaza is, külföldön is megalapozhatná „Budapest divatváros” hírnevét és tekintélyét.

Nagyszabású divatbemutatót is terveznek ezzel kapcsolatban.
Az érdekes terveket az ipartestület, vagy akár a Budapesti Nemzetközi Vásár keretében lehetne megvalósítani, a kormány felügyelete alatt, a Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Textilgyárosok Országos Egyesülete és egyéb irányadó szervezetek közreműködésével.

*

Eddig terjed információnk.

Kitűnő gondolatnak tartjuk ezt a kezdeményezést. Emlékeztetünk Tüdős Klára nagyszerű kreációira, amelyek nemzeti jellegüknél fogva nem használhatók fel exportcikknek. De ugyanezek a kiváló, kipróbált erők fogják ötleteikkel, tehetségükkel kivívni a szomszéd államokban és a Közelkeleten a magyar divatipart megillető helyet. Csupán Budapesten mintegy 3000 divatszalon működik. Szinte beláthatatlan gazdasági perspektivája van a gondolat megvalósításának.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98