Dtum
Login with Facebookk
1941 | November

Kéthetes tartalék tárolására kérnek engedélyt a kenyérgyárak és péküzemek

Szakkörökben figyelmet keltett cikkünk, amelyben a budapesti kenyérgyárak, pékek lisztellátásával foglalkoztunk. Örömmel állapítjuk meg, hogy cikkünk megjelenését követően további intézkedés történt az illetékes tényezők részéről és a budapesti kenyérgyárak kívánságához képest az utalványoknak a liszthivatalba történő végleges elszámolásáig további lisztelőlegben részesülnek.

A szakmabeli üzemek hivatkoznak arra, hogy általában a kiutalt lisztmennyiségek átvétele több napig tart.
A malmok azt az egyébként helyes gyakorlatot vezették be, hogy először az ú. n. kis igénylőket elégítik ki és csak utánuk szolgálják ki a nagyobb üzemeket. Igy a kiutalás után még 5-6 napig tart, amíg a malom rendelkezésre bocsátja a kiutalt lisztet. Ha az üzemek ilyen kéthetes tartalékkal rendelkeznének, még simábban tudnák áthidalni a kisebb zökkenőket.

A liszttartalékolással előreláthatóan lehetne ellensúlyozni azt a fennakadást,
amely a rövidesen bekövetkező téli időjárás, havazás stb. során esetleg felmerülő szállítási késlekedés zavaraival bontaná meg a kenyérellátás folyamatosságát. Az illetékes tényezők megértéssel fogadták a szakma kívánságait és behatóan foglalkoznak azokkal.

De szükség van a tartalékolásra azért is, mert a fogyasztás emelkedett.

A munkások napi fejadagját magasabban állapították meg, viszont a lisztkiutalás eddig még az alacsonyabb skála szerint történt. Ilyen esetekben is kitűnő áthidalást jelent a két hétre szóló tartalék-liszt. Mivel a jegyrendszer bevezetése óta a liszthivatal még nem számolt el a kenyérgyárakkal és a pékekkel, valószínű, hogy a most sorrakerülő elszámolás is a kéthetes tartalék szükségességét fogja igazolni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98