Dtum
Login with Facebookk
1941 | Október

Lisztelőleget kérnek a kenyérgyárak és a pékek

A kenyérgyárak, pékműhelyek működésének zökkenésmentes, folyamatos fenntartása ma egyik elsővonalbeli problémája a közellátásnak.
Mindent megtesznek az illetékesek, hogy kiküszöbölve a nehézségeket, lehetővé tegyék ezeknek a legfontosabb élelmiszerüzemeknek zavartalan munkáját. A kenyérgyárak és a pékek köréből most felhívják az illetékesek figyelmét a lisztutalványok elosztásával kapcsolatos mai helyzetre. Nem a fogyasztók lisztjegyeiről van szó, hanem a lisztutalványokról, amelyeket a kenyérgyárak, illetve a pékek kapnak.

A liszt-adminisztráció rendje az,
hogy a kenyérgyárak, pékek összegyűjtik a fűszeresektől beszedett kenyérjegy szelvényeket és beküldik a Lajos-utcában lévő jegyközpontba. Innen a Haris-közben működő lisztelosztó hivatalhoz kerülnek a begyűjtött jegyek, ahol a fogyasztás és a termelési kapacitás, továbbá az egyéb körülmények figyelembevételével, meghatározzák a kenyeret előállító üzemek lisztszükségletét és kiadják a liszt felvételére jogosító utalványokat.

A benyujtott kenyérjegyszelvényeknek 72%-át adja ki az elosztó hivatal lisztutalvány formájában.
Ezeknek a lisztutalványoknak a kiadását szeretné az érdekelt ipar meggyorsítani, illetőleg folyamatosabbá tenni. A Haris-közben müködő lisztelosztó hivatal ugyanis néha hetekig nem intézkedik az új lisztutalvány-kontingens kiadása ügyében, ami természetesen érezteti hatását a termelésben.

Az érdekelt kenyéripari üzemek részéről felvetik annak a megoldásnak a gondolatát is,
hogy olyan esetekben, amikor a lisztelosztó hivatal csak hosszabb idő alatt tudja elintézni az újabb kontingens kiutalását, a szükséglet részbeni fedezése céljából ideiglenesen kisebb mennyiségű lisztre adjanak utalványt a kenyérgyáraknak, illetve pékműhelyeknek.

Tekintettel arra, hogy Budapest kenyérellátása az utóbbi időben lényegesen javult,
az érdekelt iparág körében kétségtelennek tartják, hogy ebben a vonatkozásban is sikerül megtalálni a megfelelő megoldást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98