Dtum
Login with Facebookk
1941 | Szeptember

Miért kapott ki a Ferencváros?

Szolnok megérdemelte a 2:1 (1:1) arányú győzelmet

Üllői-úti sporttelep – 5000 néző – Bíró: Kiss M. Ernő
Ilyen rossz meccset még nem láttunk. Mindkét csapat csapkodott. Mindkét részről tervszerűtlen és ész nélküli akciók folytak. A Ferencváros csatársora teljesen tehetetlen volt. Egyesek hibákat hibára halmoztak. A védelemben is nyikorgott a gépezet és így történt, hogy a sokkal lelkesebben és nagyobb hévvel játszó szolnokiak megérdemelt győzelmet arattak a Ferencváros fölött.

A Ferencváros nem nélkülözheti Sárosi Gyurkát. Ő az ész a csapatban. Közelharcokban ugyan alulmarad, csinál esetleg 8-10 hibát, de 5-6 húzásából Fintáék gólzáport zúdíthatnak az ellenfélre. Sárosi doktornak néhány akcióra van szüksége és a Ferencváros máris megszerezte a bajnoki pontokat. Hiányzott a csatársorból és amellett ez a csatárlánc nem bírja el Jakabot és Kisst együtt.

Jakab „játékstílusa” egyáltalán nem való a bajnokcsapatba. Szojka formája három az egyhez. Háromszor rettenetesen gyenge és veszélyes a kapujára, egyszer jó. Vezetőségi baklövés volt a nagyszerű Lázárt hátvédnek parancsolni.

Általában már a múltkor és most is csapatösszeállítási okok miatt vesztett pontokat a Ferencváros. Amikor rosszul megy a csapatnak, akkor még az is befolyásolja, ha a játékvezető téved. A bíró különlegesen rosszul ítélte meg Szücs „fogd ahol éred” birkózó stílusú angol rendszerű kullancs-játékát.

Szücs vígan szabálytalankodhatott! A játékvezető igen sok szolnoki szabálytalanságot nem torolt meg, a végén pedig nem ítélt tizenegyest Szolnok javára. Lázár és Szojka hibája miatt jutott vezetéshez a Szolnok (Szántó beadta a labdát és Korom befejelhette). Sárosi Béla húsz méteres szabadrúgásból egyenlített.

A második félidőben feltűnést keltett, hogy Fazekas kétszer is trikójánál fogva húzta vissza Lukácsot. Jakab, majd Kiss került gólhelyzetbe. Finta meg sem tudott moccanni, közben fokról-fokra előretörtek a szolnokiak.

Lázár két kézzel ellökte a kapu előtt Szántót, majd a 32. percben Laborc (Langa) megszerezte a gólt, a szolnoki győzelmet, amely híven tükrözte vissza a játék képét.

Ilyen pipogya módon nem szenvedhet vereséget a Ferencváros….Quo vadis, Ferencváros?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szántó keresztülbukik Lázár lábán, de a bíró továbbot int Kispéter elfejeli a labdát Finta elől Kolláth pompás fejese A szolnokiak győztes gólja Csikós hálójába A Szolnoki MÁV győztes csapata - Fazekas, Kolláth, Csabai, Nagy, Szűcs, Kispéter, Korom, Laborcz, Selmeczi, Horváth és Szántó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98