Dtum
Login with Facebookk
1941 | Április

A bajnokcsapat ragyogó csatárjátékkal igazolta erejét

Ferencváros – SBTC 9:1 (2:0)

Üllői-úti sporttelep – 7000 néző – Bíró: Dr. Horváth.

A bajnokcsapat érdekes és kitűnő játékkal kedveskedett közönségének. Kalocsai dr. helyett Kiss volt a jobbszélső és Jakab a centercsatár. A csapat többi része változatlan összeállításban startolt. Teljes csapatával ment a küzdelembe a salgótarjáni együttes.

Egész héten bizonyos oldalról a Ferencváros „szellemét” kifogásolták, a csapat a vasárnapi játékával megmutatta, hogy nem esett csorba a régi, kitűnő ferencvárosi szellemben, az egész csapat egységesen játszott, de különösen a Sárosi testvérek nagyvonalú játéka emelkedett ki.

Egy hibától eltekintve biztos volt a Ferencváros védelme, élén a nagyszerű Polgárral. Gyetvai a második félidő közepén megsérült és nem is folytathatta tovább a játékot. A technikás, ötcsatáros, támadószellemű játék eredménye a sok gól.

A salgótarjániak sokszor keményen küzdöttek, de kifárasztotta őket a Ferencváros passzjátéka. A csatársor játékát nagyban előmozdította, hogy Sárosi Béla, aki ma Európa legjobb játékosa, nagyrészt támadó középfedezetet játszott.

A mérkőzés mindjárt ferencvárosi támadásokkal kezdődött. Kiss kapulécre vágta a labdát. Polgár szerelte Jenőfit, a salgótarjáni gólkirályt, aztán néhány bírói ítélkezés keltett izgalmat. A gólok nyitánya csak a 27. percben kezdődött.

Sárosi dr. átadta a labdát öccsének: a salgótarjániak azt hitték, hogy leadja a labdát, de a kis Sárosi rettenetes erővel megrúgta a labdát, amely mint a villám csapódott az SBTC kapujába (1:0). Gyurka a szép gólért átölelte öccsét.

 

Mindjárt ezután Csikós csak rávetéssel tudott menteni Laczkó elől. A 40. percben Gyetvai éles beadását Sárosi dr. juttatta rendeltetési helyére. 2:0. A második félidőt már a 2. percben Sárosi Gyurka mesteri gólja vezeti be. 3:0. Pár perc múlva Kiss beadását Jakab kapásból vágja be. 4:0.

A salgótarjáni Budai és Timár Gyetvait, majd Kiszelyt úgy támadják, mintha legalábbis az elmaradt Európa boxbajnokságért akarnák kárpótolni a közönséget. Ennek eredménye: Gyetvai megsérül, pár percig statisztál, aztán a 28. percben végleg bemegy az öltözőbe.

A gólok sorrendje: 15. p.: Kiszely fejjel küldi a labdát a kapuba. 5:0. 17. p.: Gyetvai a Sárosi dr.-tól kapott labdát vágja be. 6:0. 20. p.: Kiszely kitör: 7:0. A 30. percben Trenka lefut és Csikós, valamint Szojka között megszerzi a salgótarjániak egyetlen gólját. 7:1. 36. p.: Sárosi Béla bombáját a kapus kiejti. Jakab bevágja. 8:1. Trenka gyomron üti Tátrait. Sárosi dr. a 40. percben beállítja a 9:1 arányú végeredményt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárosi dr. fejese száll el a salgótarjáni védők fölött A sérült Gyetvayt a vörös Takács veszi gondozásba a rendőrtisztek segédlete mellett
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98