Dtum
Login with Facebookk
1942 | Augusztus

Kállay miniszterelnök cikke egy német lapban

Berlin, augusztus 30.
(Magyar Távirati Iroda.) A Volk und Reich cimű német folyóirat legutóbbi kettős számát Magyarországnak szenteli. A 110 oldalas füzet igen sok cikket és fényképet közöl Magyarországról, továbbá Magyarország és Németország viszonyáról kiváló magyar és német irók és tudósok tollából. A füzet előszavát Kállay Miklós miniszterelnök és külügyminiszter irta.


Kállay Miklós miniszterelnök előszavában a következőket irta: „Ezeket a sorokat, amelyekkel köszöntöm a Volk und Reich mai számát, széleskörű olvasóközönségét, a Führernél és kancellárnál tett hadiszállási látogatásom benyomásai alatt irtam. Ott láttam a főhadiszállás apró szobáiban, térképekkel teleboritott festetlen, gyalult asztalainál Hitlert, a birodalom, a német nép nagyságát, a győzelem biztonságát, amelyben csak az kételkedik és kételkedhetik, aki nem hisz a világ jövőjében, nem hisz Európa ujraéledésében.


Mi magyarok pedig hiszünk, mint ahogy mindig részesei voltunk Szent István óta ezer éven át minden küzdelemnek, amely Európát a Kelet inváziójától meg akarta védeni. Ma is előljáró részesei akarunk lenni ennek a mai világot, kulturát és civilizációt mentő küzdelemnek.


Köszönöm a Volk und Reichnek, hogy ezt a számot kiadta. Akik bennünket magyarokat ismernek, azok tudom, hogy örömmel fogják kezükbe venni. Akik pedig rólunk véleményt akarnak alkotni, azokhoz az a kérésünk, hogy előbb ismerkedjenek meg velünk,  amihez segit ez a kezünkben lévő szám is.”

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98