Dtum
Login with Facebookk
1942 | Február

A német birodalmi biztos működését nem befolyásolják a norvégiai események

Berlin, február 2.
Illetékes német helyről közlik: Berlini politikai körökben annyiban tulajdonitanak jelentőséget annak a ténynek, hogy Vidkun Quisling átvette a norvég minszterelnökség vezetését, valamint az ugyanazon alkalmából elhangzott kijelentéseinek, mivel a bolsevizmus és az azzal egy gyékényen áruló Anglia elleni harcban bebizonyosodott a ,,bizalmat bizalomért” elvének helyessége.

 

A Wilhelmstrassen magától értetődőnek tartják, hogy Németország ebben az élet-halálharcban együtt dolgozik azokkal az erőkkel, amelyek ugyanazt a felfogást vallják a bolsevizmus elleni küzdelemről, valamint az angolok egyeduralomra törő politikájával okozott károkról.


Az oslói eseményt bizonyos mértékben ugy kell tekintetni, hogy azzal lezárul egy történelmi és katonai események következtében létrejött lelki folyamat.


Terboven birodalmi biztos ténykedését semmiben sem érinti a változás – mondják a wilhelmstrassen. - Továbbra is a Führer norvégiai megbiztottja marad és ebbeli minőségben védi a Német Birodalmi norvégiai érdekeit.


Általánosságban véve Berlinben ugy tekintik a Norvégiában bekövetkezett fordulatot, hogy egy északi államban elejtették az egyéni főhatóság elvét, mindazonáltal elhamarkodottnak mondják, hogy már ma következtetéseket vonjanak le a Norvégiai és Németország és már európai államok, igy Hollandia, Belgium vagy éppen Franciaország viszonyának jövőbeli lakaulása szempontjából.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Quisling Josef Terboven
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98