Dtum
Login with Facebookk
1942 | Február

Buda megvédte bajnoki címét a jégen

A nyúlfarknyi korongbajnokság záró mérkőzését a BBTE 3:4 arányban elvesztette, a két nappal előbb a BKE-t is legyőző FTC-vel szemben, mégis bajnokok lettek a piros-kékek, még pedig egyetlen góllal.

Budapest bajnokságában ez a végső sorrend alakult ki:
1. BBTE 12:9 4 pont
2. BKE 11: 9 4 pont
3. FTC 10:15 4 pont

A 14 fokos hidegben lejátszott mérkőzés hőse a zöld-fehérek ragyogó képességű középcsatára: Tele volt. Nem fér kétség ahhoz, hogy ma Tele a legjobb játékosunk. Az FTC csapata, ha egyetlen pontocskát szerzett volna az első fordulóban, ma bajnok lenne. Az az érzésünk, hogy a jövő évben már a Ferencvárosba vándorol a bajnoki cím.

A bajnokságban résztvevő csapatok vezetői az alábbi nyilatkozatokat adták:
Bikár Deján dr. (BBTE):

- Novemberben még nem volt csapatunk. Emiatt engedélyt kaptunk arra, hogy a „tavasszal” játsszuk le az „őszi” fordulót is. Az első BKE-meccsen a palicsi éjszakai úttól fáradt és még nem kész csapatunk 1:4 arányban veszített. Azután az FTC-t 5:1-re, a BKE-t pedig 3:0-ra győztük le s így mai vereségünk ellenére jobb gólarányunk révén ismét miénk lett a bajnoki cím.

- A fiúk hallatlan lelkesedéssel játszottak. Egyénileg senkit sem emelhetek ki. Az egész gárda: Marx – Barcza dr., Helmeczi, Rendy – Háray, Miklós dr., Szamosi, Cseresor: Déngl dr., Fenessy dr., Mihelfy dr. csak dicséretet érdemel. Örömmel kell szólanom a játékosbírókról is, akik feladatukat mindenkor közmegelégedésre látták el. Ezek: Hircsák dr. és Goszleth BKE, Helmeczi BBTE és Tele. Pálfalvi és Sennyei FTC voltak.


Jeney Zoltán (BKE):
- Ezt az évet a tavalyihoz hasonlóan a fiatalok „betörésére” fordítottuk. A csapat csupa 17-18 éves fiúból áll. Övék a jövő. Egyénileg az igen tehetséges balszélsőket: Ott-ot és Elek-et emelhetem ki.

- Örülök, hogy az országos döntőbe bejutottunk. Ott Kolozsváron kívül Csíkszereda vagy Marosvásárhely ellen – no meg a BBTE ellen – mérkőzünk meg. Hiszem, hogy fiataljaink - ha az idén még nem is – de jövőre már meg nyerik az országos bajnokságot.


Darnay László dr. (FTC):
- Csapatunk a második fordulót veretlenül abszolválta. Hajszál híján bajnokok lettünk. De ami késik, nem múlik. Miénk a jövő!

- A csapatból a végképp befutott Kneusel kapusunkat, Pálfalvi-t és a legnagyobb formára felfutott Tele-t illeti meg a legnagyobb dicséret. Bíró és Gergely II. – nagyon hiányzott. Főleg Gergely II. Ha ő itthon van, akkor már az idén a Ferencvárosba került volna a bajnoki cím.

- A csapatban Kneusel – Sennyei, Sárai – Pálfalvi, Tele, Kovál, a cseresorban pedig Szögyén, Forda, Blazejovsky, Gocsár és Molnár jutott szóhoz. Szeretném, ha jövőre már a labdarúgó közönségünk is kegyeibe fogadná együttesünket. A fiúk – idei teljesítményükkel – rászolgáltak erre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BBTE bajnok jégkorongcsapata - Háray, Mihelfy dr., Rendy, Dengl dr., Miklós dr., Monostori, Szamosi, Helmeczi dr., Fenesy dr. Az FTC jégkorongegyüttese - Sárai, Sennyei, Szögyén, Kovai, Tele, Pálfalvi, Blazejovsky, Kneusel Jelenet az FTC-BBTE mérkőzésről - Háray, Helmeczi, Tele
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98