Dtum
Login with Facebookk
1942 | Május

Kommunista tömeggyűlésen második arcvonalat követeltek Londonban

Stockholm, május 25.
(Német Távirati Iroda.) Mint az angol hirszolgálat jelenti, vasárnap londoni Trafalgar-Square-en mintegy 50.000 ember részvételével kommunnista gyűlés volt. A Reuter-iroda megállapitása szerint ez volt a legnagyobb gyűlés, amelyet valaha is tartottak ezen a téren. A gyűlésen kifejezésre juttatták a második arcvonal létesitésére vonatkozó követelést, amelyet különösen Gallagher alsóházi képviselő hangsulyozott. A képviselő követelte, hogy az angolok kiséreljék meg a „kontinens elözönlését”.


(NST) A keleti harctér legutóbbi katonai eseményei nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az angol fővárosban még kétségbeesettebben sürgetik a második arcvonal létesitését. Vasárnap Londonban nyilvános gyűlésen határozatot fogadtak el, amelyben követelték, hogy minden rendelkezésre álló erővel a lehető legsürgősebben intézkedés történjék a második arcvonal létesitése érdekében. A nagygyűlésen több mint kétezer ember vett részt, köztük a brit szárazföldi, tengeri és légi haderőnek képviselői, ugyszintén nagyszámu polgári személy és munkás.

 

Strabolgy lord, a gyűlés egyik szónoka többek között ezeket mondotta: Most érkezett el a pillanat, hogy támadjunk, nemcsak a Szovjetunió érdekében, hanem saját érdekünkben is.


Vasárnap délelőtt ötvenezer kommunista tüntetett a Trafalgar-Square-en és  második arcvonalat követelt. A tüntetők azt követelték, hogy Nagybritannia fokozottabb mértékben támogassa a bolsevista szövetségest. Szónokok szólitották föl a tömeget, kövessenek el minden lehetőt annak érdekében, hogy Nagybritannia megadhassa a Szovjetunió által kért támogatást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98