Dtum
Login with Facebookk
1942 | November

A szovjet front alakulása

Voronyezsnél is offenzivára készül a szovjet
Berlin, november 29.
(Interinf.) Voronyezstől délkeletre a német felderités több nap óta erős bolsevista támadó előkészületeket figyelt meg. Megfigyelték több szovjet hadosztály, köztük páncélos kötelékek felvonulását is. Nagy lőszer- és anyagraktárakat létesitettek. Az egyébként nyugodt arcvonalon a más tekintetben is aránylag élénk forgalom arra enged következtetni, hogy a bolsevisták arra a szakaszra is kiterjeszteni remélik téli támadásukat.

A bolsevisták ujabb erősitéseket vonultattak a sztalingrádi arcvonalra
Berlin, november 29.
(Interinf.) Sztalingrádtól délre és északnyugatra jelentős változásokról a helyzetben nincs jelentenivaló. Bár az időjárás jelentékenyen megjavult, a felhős ég átmenetileg teljesen kitisztult és a télies sztyeppe-vidéken ragyogó napfény volt. A bolsevisták csak gyenge erőkkel törtek a német és szövetséges vonal ellen. Mindenütt véres veszteségeket okoztunk nekik.


A bolsevisták a Sztalingrádtól északnyugatra és délre huzódó vonalakra változatlanul erősitéseket vonultattak. Ezzel azonban lényegében csak azokat a réseket tudják kitölteni, amelyeket az utóbbi napok sulyos harcai ütöttek soraikon. Ugy látszik, Timosenko hadseregei nagy hadászati mozdulatokra már nem rendelkeznek elegendő erővel, mig a német és szövetséges kötelékek egyes fontos helyeken figyelemreméltó sikereket tudtak elérni támadásaikkal.


Sztalingrádtól északnyugatra erős német harccsoportok a szovjet csapatokat visszavetették egy folyón át. A folyó jegén nagyszámu halott maradt. Az észak felől a sztalingrádi védelmi zár ellen inditott szovjet támadások épp ugy összeomlottak, mint a dél felőli támadások. Az ipari negyedben egyes szétrobomolt gyárcsarnokokat és egy lakóház-tömböt megszálltunk.


A szovjet utánpótlásának utjain az élénk forgalmat a légi fegyvernem jelentékenyen megnehezitette. Egy páncélos köteléket, amelyet a sztálingrádi védelmi arcvonal északi szárnya ellen vitték oda, felvonulás közben ért a támadás. Többszörös támadásban a német bombák teljesen szétverték őket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A keleti hadszíntér Lerombolt falu a hátráló szovjetek után
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98