Dtum
Login with Facebookk
1942 | Szeptember

Az elsötétítés első éjszakáján nem történt betörés és közlekedési baleset

Két öngyilkosság- autórazzia- a fehérneműs bőrönd esete

A fővárosban szombatról vasárnapra virradóra már mély sötétség borult. Az elsötétítés közbiztonsági szempontból meglepetést hozott. A betörők az utóbbi időben éjszakánként erősen dolgoztak, ezen az éjszakán azonban nem kockáztatták a bőrüket, mert tudták: statárium, halál jár elsötétítés alatt elkövetett bűncselekményekért. Kellemes meglepetés volt az is, hogy nem történt közlekedési baleset a sötét éjszakában.

Két halálos öngyilkosság volt. A teljesen sötét budai Horváth kertben egy padon holtan találták Lengyel Ilona 33 éves leányt, aki a Krisztina- körút 141. számu házban lakott. Mellette a padon rengeteg bucsulevél feküdt. A rendőrségnek szólót azonnal felnyitották. Ebben azt írja a leány, hogy adósságai miatt követte el tettét.

A Váczi- uton, a 76. számu házban lévő vendéglő lépcsőbejáratánál felakasztva, holtan találták Kontha Gyula 76 éves férfi, a vendéglős rokonát.

A rendőrség nem csak a házakat vizsgálta felül, hogy betartják-e mindenütt az elsötétitésre vonatkozó légvédelmi utasításokat, hanem megjelentek a budapesti utcákon a detektívek és
autófényrazziát tartottak.

Az első ilyen egészen uj razzia során az autófénycsökkentő berendezéseket ellenőrizték és bizony sok név került a detektívek listájára. Egy különös érdekességű rendőri eset is történt. A Démusz – vendéglőben mulatott egy férfi és a vendéglőből egy nővel távozott, aki az egyik asztalnál ült. A nő vidékről érkezett és bőröndjét, amelyben a női fehérneműk voltak, átadta lovagjának és kettesben elindultak az elsötétített utcán.

A nő az éjszaka jelentkezett a főkapitányságon és elmondotta, hogy az ismeretlen férfi elvitte bőröndjét. A férfi is megkerült, de ő azt mondta, nem lopta el a fehérneműs bőröndöt, hanem csak a sötét éjszakában elvesztette maga mellől a nőt.

A főkapitányságon most azt vizsgálják, történt-e lopás, vagy valóban elvesztette a férfi a nőt. Nem csekélysulyu kérdés ez, mert szabadon bocsátásról, vagy statáriális bíróság elé állításról van szó.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98