Dtum
Login with Facebookk
1941 | Április

Kettőzött rendőrőrszemek cirkálnak a fővárosban a légvédelmi elsötétítés idején

A légvédelmi készültséget elrendelő rendelet nagy feladatot ró a rendőrségre is. Vasárnap reggel óta a budapesti rendőrség készültségben van és minden szükséges óvintézkedést megtesz arra nézve, hogy a teljes elsötétítés ideje alatt a rendet, nyugalmat és a polgárok vagyonbiztonságát megvédje.

Az elsötétítés ideje alatt a főváros utcáin kettőzött őrszemek cirkálnak. Egyébként a rendőrség megkezdte az elsötétítéshez szükséges előkészületek felülvizsgálását is és már a kora délelőtti órákban elindultak a rendőrség emberei, hogy ellenőrizzék a fővárosi házakat. Mindenütt azt vizsgálják, hogy az elsötétítéshez szükséges eszközök kéznél vannak- e, az óvóhelyek kellőképpen fel vannak-e szerelve, egyszóval, hogy a házak légoltalmi parancsnokai eleget lettek-e kötelezettségeiknek.

Vasárnap estétől kezdve a villamosok és autóbuszok ugyancsak elsötétített ablakokkal közlekednek, természetesen jóval lassubb tempóban, mint egyébként. A rendőri óvóintézkedések következtében mindenütt a legteljesebb rend és nyugalom van a fővárosban.

A főkapitány felhívása

Éliássy Sándor főkapitány, mint Budapest légoltalmi parancsnoka, az elrendelt légoltalmi készültséggel kapcsolatban felhívja a beosztott légoltalmi segédszolgálatosokat, cserkészeket, leventéket, hogy beosztási helyükön haladéktalanul jelentkezzenek.

Dr. Éliássy Sándor budapesti főkapitány, mint a székesfőváros légoltalmi parancsnoka, felhívja azokat az ingatlantulajdonosokat, akik székesfőváros polgármestere határozatát a szükségóvóhelyek kijelöléséről kézhez kapták, hogy a polgármester határozatában kijelölt
pincetereket –addig is,amíg azok megerősítése megtörténhet- a legrövidebb idő alatt ugy tegyék szabaddá, hogy a ház lakói a légvédelmi riadó alatt azt felkereshessék és ott zavartalanul tartózkodhassanak.

Azok az ingatlantulajdonosok, akik a kijelölő határozatot eddig még nem kapták kézhez gondoskodjanak arról, hogy az épület pincéjének vagy más védett részének megfelelő alapterülete a légvédelmi riadó ideje alatt a ház lakóinak rendelkezésére álljon

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98