Dtum
Login with Facebookk
1943 | Január

A BKE nyerte Budapest bajnokságát

Nagy hidegben, erős metsző szélben játszották le Budapest bajnokságáért a BKE-BBTE jégkorongmérkőzést. A kevés számú, de annál lelkesebb közönség remek játékot és nagy küzdelmet élvezhetett. Izgalmakban, verekedésben, bottörésben nem volt hiány és a mérkőzés meglehetősen csúnya akkorddal zárult.

Akik azt gondolták, hogy a legutóbbi fölényes BBTE győzelem (az FTC ellen 10:4) most is bekövetkezik, azok nagyot tévedtek. A BBTE már szinte tarsolyában érezte a Budapest bajnoki címet, mikor is ez, szinte az utolsó pillanatban, csúszott ki a kezéből.

Igaz, hogy ebben nagy része volt annak, hogy a keddi mérkőzéstől fáradtak is voltak, de még a BKE fiatal csere csatársora oly remek játékot nyújtott, hogy ez magában véve eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A BKE csapatát minden elismerés megilleti, mert a fiatal erőkből összeállított csatársora oly pompás és remek összjátékot mutatott, hogy még a BKE-vezetők sem akartak a szemüknek hinni. Egyénileg nem emelhetünk ki ebből az együttesből senkit sem, kivéve Csák dr.-t, aki a lövések sorozatát védte.

A BBTE csapata mindent megtett a győzelem érdekében s hogy ez nem sikerült, nem tehetnek róla. Egyetlen hibájuk, hogy cserecsatársorral nem rendelkeznek s a fárasztó támadó munka majdnem végig az első csatársorra hárult. Ebből a csatársorból messze kimagaslott Szamosi, akinek nagyszerű tudása, tökéletes korcsolyázása és gyorsasága már közismert.

A mérkőzés után Bikár Deján dr.-ral beszélgettünk, aki erről a mérkőzésről így nyilatkozott: Hallatlan balszerencse. Sajnos, cseresorunk nincs. Majd jövőre!

Lator Géza dr., a BKE ü. v. elnöke és egyben a szövetség kapitánya is, a következő szavakkal vázolta véleményét:
- Roppant érdekes és változatos mérkőzés volt. Cserecsatársorunk ragyogó. Nem túlzok, mikor azt állítom, hogy joggal nevethetem ezt a mérkőzést bajnoki döntőnek. A BKE annak köszönheti győzelmét, hogy két egyforma csatársorral rendelkezik. A BBTE-ben Gáthy mentett, amit menthetett, míg elől Szamosi ragyogó játékot mutatott, viszont ő egymaga képtelen volt a mérkőzést megnyerni.

Lator Géza dr. ismertette azután a váltogatott korongcsapat műsorát, és igen nagy hálával emlékezett meg vitéz Béldy Alajosról, az IOV-ről, aki lehetővé tette, hogy a Svájc-Magyarország jégkorongmérkőzés nyélbe üthető legyen. Ez a mérkőzés január 31-től - február 4-ig terjedő idő alatt Zürichben vagy Davosban kerül sorra, míg a másik két mérkőzés színhelye: St. Moritz és Arosa.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Izgalmas jelenet a kapu előtt Gólhelyzet Szamosi (BBTE) Jelenet a mérkőzésről
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98