Dtum
Login with Facebookk
1942 | December

Buda legyőzte a Városligetet a jégkorongbajnokság nyitányán

Miközben a labdarúgópályák lassan elnéptelenednek, addig a jégen egyre élénkebb lesz az élet. Serényen készülődnek a gyors- és műkorcsolyázók, a korongosok pedig már komoly bajnoki mérkőzést vívtak a ligeti műjégen.

Körülbelül 500 néző övezi a gépkocsira szerelt seprővel megtisztított játékteret, amikor Senyei dr. és Minder Sándor vezetésével kifut a jégre a BKE és a BBTE csapata.

A két együttes az alábbi játékosokat szerepelteti:
BBTE: Gáthy – Barcza dr., Rendy – Helmeczy, Hárai, Szamosi, csere: Rainer, Fenessy dr., Dengl dr.
BKE: Csák dr. – Margó dr., Botond dr. – Endrei I., Elek, Gosztonyi, csere: Móricz, Endrei II., Bán.

Hatalmas iramban kezdődik a játék. Rögtön felharsan az ütemes – Haj-rá Buda! – biztatás. Bizony csak a BBTE-t biztatják – pedig a BKE pályán vagyunk …

Váltakozó támadások után Endrei II. üti az évadnyitó gólt Gáthy hálójába. Vezet a BKE! A BBTE azonban nem adja fel a harcot s a gyors Szamosi révén hamarosan egyenlít.

Ezután hatalmas kavarodás támad Gáthy kapuja előtt. Egész sereg láb és ütő tarkállik a jégen. A korong a budai hálóba röppen, Senyei dr. azonban nem ítéli meg a gólt. Csák dr. kifut a kapujából s nem éppen épületes módon tiltakozik az ítélet miatt.

Egy néző meg is jegyzi: futballban legalább hat hónapot kapott volna Csák dr. ezért a protestálásért. De a jégen nincs ily zord fegyelem. A játék tovább folyik.

A második harmad a legszebb. Igazán szép és élvezetes játék alakul ki a pályán, csak a belemenések túl kemények. Sokszor szikráznak a lábak, törnek az ütők, hemperegnek a játékosok. Meg is jegyzi valaki: azt hiszem, a Radu Lakácsot, vagy a Németh Sanyit kellene játszatni. Ők mégis csak jobban értik a „leterítés” művészetét.

A nézőtéren MAC-csoportot látunk. Ivády Sándor dr., idősebb Minder Sándor, Rajcsányi Ferenc és Farkas Mátyás szurkol az egyik sarokban. Farkas Matyi így beszél: nem értem Senyei bíráskodását, mert az eddigi két megadott gól közül csak a harmadik, a meg nem ítélt volt szabályos.

A harmadik harmadban még keményebb a játék. Újabb két ütő törik el. Főleg a budai hátvédek aprítják a népet. Már-már úgy látszik, hogy döntetlenül végződik a találkozó, amikor az utolsó percben Szamosi remekül kitör, villámgyorsan a kapu előtt terem és éles lövéssel beüti a pakkot Csák dr. hálójába. Eldőlt a küzdelem, a BBTE nyerte meg az évadnyitó bajnoki mérkőzést.

Senyei dr. játékvezető:
- A BKE elvesztette a szívét! A nagyiramú mérkőzést megérdemeltem nyerte meg a lelkesebb budai csapat.

Bikar Deán dr. BBTE:
- Pompás iramú mérkőzést vívott a két csapat, melyben a gólképesebb BBTE egy góllal jobbnak bizonyult.

Szamosi (a két gól szerzője):
- Mi játszottuk az okosabb játékot. Jobb taktikánk eredményezte a győzelmet.

Jeney Zoltán dr. BKE:
- Legjobb játékosunk, ott jelenleg másutt teljesíti kötelességét. Vereségünk fő okát abban látom, hogy annak ellenére, hogy miénk a pálya, nem jutunk edzéshez. A múlt héten mindössze egy alkalommal edzhettünk, mert hol a válogatott, hol a BBTE, hol az FTC csapata volt a jégen. A vereség ellenére sem adtuk fel bajnoki reményeinket, hiszen ha másodikak leszünk a Budapest bajnokságában, még akkor is megnyerhetjük az országos bajnokságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BBTE győztes csapata Szamosi az eleső Margó dr. mellől üti a sorsdöntő gólt Csák dr. kapujába A győztes gól jutalma - Gáthy kapus boldogan csókolja meg a gólszerző Szamosit
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98