Dtum
Login with Facebookk
1943 | Július

Lábtörés! Bíróverés!

Győrött az ETO-BSzKRT osztályozó mérkőzésen

Mintegy 8000 főnyi közönség gyűlt egybe Győrött az NB I-be való bejutás eldöntő mérkőzésre, a GyAC-pályára. A mérkőzés az első félidőben váltakozó játékkal indult. A 16. percben azonban egy Miklósi által vétett szabálytalanságért 11-t követel a közönség.

Ettől fogva az egész mérkőzésen végig tüntetés-tüntetést követett a gyengén működő játékvezető ellen. Alig indul újra meg a játék, Pécsit, az ETO kapusát egy összeütközés után leviszik a pályáról, helyette a hátvéd Fekete áll a kapuba, mintegy hét percre.

A második félidő azután hatalmas győri támadásokkal indul meg. Azonban a vidéki csapat csatársora nem elég átütő erejű, a budapesti védelem pedig mindent nagyszerűen rombol. Játékot azonban nem láthatunk a pályán, az egész mérkőzés egy hatalmas küzdelemmé fajul, amelyet a nagyszámú közönség hatalmas hangzavara csak növel.

A 27. percben Göczét rúgják le, majd a 38. percben Uzsoki, az ETO jobbszélsője, egy Biczóval történt összeütközés folytán nyílt sípcsonttörést szenved. A közönség 11-t követel, amelyet az amúgy is gyengén működő játékvezető nem ad meg, mire a közönség berohan a pályára és rátámad a játékvezetőre és partjelzőre.

A partjelző zászlóját eldobva felrohan a közönség bosszúja elől, míg a játékvezetőt inzultálják. Közben rendőrök kardlappal kergetik szét a tüntető közönséget. A mérkőzés tehát 0:0 arányban eldöntetlenül állt, mikor azt félbe kellett szakítani.

A mérkőzésen jelenlévő Barcsay István, az MLSz ügyvezetője, a következőket mondotta:
- Idegölő harc. Sajnálatos események, amelynek a Szövetségben lesznek következményei.

Koller István, Győr város polgármestere:
- Sajnálatos körülmények. Hatalmas balsiker. Győr fejlett sportnívója nem ilyen dolgokat érdemel meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Győri ETO - Kovács intéző, Götze, Kovács II., Nelger, Nyíregyházki, Farkas, tóth, Hrabovszky, Bányik, Kovács I., Pécsi, Fekete, Csizmadia edző.jpg A BSzKRt csapata - Forgács, Krajnai, Jakab, Mészáros, Hrátzky, biczó, Balogh, Tuli, Rumos, Barack, Gombkötő.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98