Dtum
Login with Facebookk
1943 | Június

Kállay Miklós a korrupció ellen

Szeged, junius 27.
(Magyar Távirati Iroda.)
A fekete piac, protekció és korrupció
Ezzel a három politikai ellenféllel számol ma - a politikai pártok tagjait nem tekinti ilyennek, mert jó magyar embereknek gondolja őket.


A három ellenfél közül az első kettővel a kormány fel tudja venni a küzdelmet, bár a nagyközönség támogatása itt is elkerülhetetlen, de a korrpucióval szemben -  bár az állami hatalom minden fegyelmi és büntető eszközt végrehajt - a legnagyobb támogatást mégis a nagyközönségtől kell kapnia.


A köztisztviselő, aki lelép a tisztesség utjáról, egy vonalon emlitendő a dezertáló katonával és a magyar közönségnek is legszentebb hazafias feladata üldözőbe venni mindent, ami ezzel összefüggésbe hozható.


Az igazi bűnrecsábitó, a megvesztegető - az árakat tulfizető. Nemcsak azokra kell tehát a törvény teljes szigorával lesujtani, akik megtévednek, hanem a megvesztegetőkre kell ráütni, mert ők akarják öncéluságból felboritani a rendet és megingatni a bizalmat.


Senki se higyje, hogy meingott nálunk a köztisztviselői, vagy közéleti tisztesség, de ujabban, sajnos, erőt kezd venni az országon a gyanusitás, a rágalmazás, hangulata. A nemzet érdekében kérek mindenkit, ne üljön fel ennek a háborus pszichózisnak, hanem nézzen utána mindig annak, amit hall s ha csakugyan tapasztal valami visszaélést, a megfelelő helyen tegyen erről jelentést és ezzel legyen segitségére az államhatalomnak, de ne legyen hirhordozója ki nem vizsgált, meg nem állapitott koholmányoknak, amelyek csak arra jók, hogy megfertőzzék a közéletet és bemocskolják a nemzet hirnevét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98