Dtum
Login with Facebookk
1943 | Május

A Pannónia nyolcasa győzött az idénynyitó evezősversenyen

Vasárnap délelőtt zajlott le a csepeli Dunaágban az idény első evezős versenye. A jól sikerült versenyen részt vett a leventék és a KISOK, 5-5 nyolcasa, 3-3 újonc és senior, továbbá 2 junior nyolcas.

A Kvassay-zsilipnél levő célnál több érdeklődő szorongott izgatottan várták a beérkezéseket. Megjelent a versenyen Wünscher Frigyes dr. a MESZ elnöke is. Először a leventék, majd a KISOK hajói érkeztek be 3.5 km-es útjukról, majd nagyobb szünet után a 6 km-es távot végigevező újonc, junior és senior csapatok érkeztek a célhoz.

A jól sikerült verseny után Wünscher Frigyes dr. a következőket mondotta:
- Nagy öröm látni, hogy mennyire népszerű lesz az evezős sport. Bizonyítja, hogy igen sok hajó indult különösen a leventék és KISOK köreiből. Meglepő, hogy a beérkezés sorrendjében nincsenek nagy eltérések, a mezőny nem húzódott széjjel. Ez mindenesetre bizonyítja, hogy igen komoly munka folyt s kitűnő evezősgárda van itt, pedig sokat számit, hogy igen sok kiválóságunk katonai szolgálatot teljesít.

Morich Ervin a Hungária EE igazgatója a leventék országos evezőskapitánya a következőkben nyilatkozott:
- A verseny jóval felette állt a tavalyinak. A csapatok felkészültek s igen szép stílusos evezést mutattak. Az újoncoknál meglepetés volt a Hungária csapata. Komoly, fejlődésképes együttes. Szép szereplése volt itt még győriek ETO nyolcasa is. Első eset, hogy a vidék is képviseltette magát, ezen a népszerű versenyen.
Az FTC csapatától többet vártunk, mert igen szépen eveznek. A senioroknál lényeges különbség nincsen. A további tréning fogja eldönteni a végleges bajnoki sorrendet. A Hungária és a Pannónia teljesen formában van s az eredményt a Hungária rákja befolyásolta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98