Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1943 | November

Féltucat gólt lőtt az Elektromos a Szolnoki MÁV-nak

A válogatott Kispéter „svéd” formában játszott

Már a Gázgyár-Pereces mérkőzésen megtelt az Elektromos fedett nézőtere, hogy megtartsa a hangpróbát a „nagy” mérkőzésre. Izgalomra azonban nem volt szükség. A „kis Elektromos” azaz a Gázgyár megduplázta „nagybácsikája” eredményét, mert egy egész tucatot rámolt be a Pereces hálójába. A kevés számú, de lelkes „Tromos” közönség forralt bor gőzében várta a mérkőzést, hiszen ebben az évadban ez volt az első télies összecsapás.

A vendek támadásaival indul a mérkőzés, a hazaiak csak hellyel-közzel támadnak, de támadásaik veszélyesebbek. A nagy cárban hatalmasakat csúsznak a játékosok. A szolnokiak vezetésre teamek szert, de a bordó-sárgák rövidesen egyenlítenek. A jobbszélen játszó Kolláth vezetést szerez a Szolnoknak, de Dobos újra kiegyenlít, sőt Zlonszky megszerzi a vezetést és mi beállítja a félidő eredményét.

A szünet után a centert játszó Szűcs egyenlít. A gól után a vidékiek mindent beadnak, hogy újabb gólt érjenek el, de a Pátmándy-Pálinkás-Kállay védelmi hármas nagyszerűen áll a lábán. A nagy sár mindent „kivesz” a szolnoki játékosokból és lassan feljön a hazai csapat.

Három korner követi egymást. Rozsáli már harmadszor íveli be a labdát, négyen is ugranak. Hidegkúti fejel, a szolnoki kapus hasa alatt átcsúszik a vizes és sáros labda, de Kolláth, - aki a sérült Csabai helyett most már hátvédet játszik, csaknem - ment, azonban a szemfüles Marosi bekotorja!

A gól újabb támadásokra ösztönzi a hazai csapatot, a válogatott Kispéter kézzel-lábbal igyekszik védekezni, de hasztalan; Zlonszkyt buktatják, 11-es, melyet Pázmándy gólba rúg. Az utolsó percekben tovább támadás Elektromos és Hidegkúti beállítja a végeredményt.

Az Elektromos megérdemelten nyerte a mérkőzést. A bordó-sárgáknak mindig nagyszerűen megy a játék a szolnokiak ellen. Tavasszal 8:2-re verték a szolnokiakat, most pedig hat góllal terhelték meg a vasutasok hálóját. A szolnoki védelem tehetetlen volt.

A válogatott Kispéter igen nehezen mozgott. A hatalmas termetű Kispéter nem tudott megállni a lábán. Szerelni alig tudta a gyors Rozsálit, ha pedig szerelte, akkor szabálytalanul. Kolláth, aki a jobbszélen kezdett, - de Csabai sérülése után hátra ment bekkelni, - végig nagyszerűen és értékesen játszott. A többi szolnoki játékos nem mutatott semmit.

A győztes csapatban, mint már említettük, a Pázmándy-Pálinkás-Kállay hármas játszott nagyszerűen. A csatársor és főleg a két szélső, Zlonszky és Rozsáli igen veszélyes.

A győzelem után majd szétveti a boldogság az Elektromos öltözőjét. Mácsay szakoktató boldogan öleli magához a csurom sáros játékosokat. Ő így beszél:
- Megérdemeltük, nagyon megérdemeltük a győzelmet. Mindig ilyen lelkesen és gólra törően kell játszanunk, akkor az eltemetett Elektromossal nem lesz baj a végen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Horváth kapus a hatodik gólt kaparja ki a hálóból.jpg A szolnoki kapus, Horváth a mérkőzés után.jpg Nagy III., a szolnokiak középfedezete, az utolsó pillanatban ment.jpg A győztes Elektromos csapata.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Erdély forradalom útján Erdély forradalom útján
A bukaresti kormány elveszítette a fejét. Az általános választások...
Pécsett a szerbek bezáratják a munkakerülőket Pécsett a szerbek bezáratják a munkakerülőket
A Pécs városát megszállott szerb csapatok parancsnoka egy rendeletet...
 A világ gyémántmennyisége A világ gyémántmennyisége
A belga kir. Földrajzi Társaság 38.000 kg-ra becsüli a világ...
Doktor Szélpál Margit  - A Nemzeti Szinház bemutatója Doktor Szélpál Margit - A Nemzeti Szinház bemutatója
Balász Béla "Doktor Szélpál Margit” czimű három felvonásos...
Ezüstegyezményt kötött nyolc állam Londonban Ezüstegyezményt kötött nyolc állam Londonban
Nyolc, a világgazdasági értekezleten képviselt állam képviselője...
Kabai képek Kabai képek
Kaba sziget népe, legkivált a habanaiak, nagy hívei a szamár-tejnek,...
Viktor Emánuel és Badoglio teljesen az angolszászok mellé álltak Viktor Emánuel és Badoglio teljesen az angolszászok mellé álltak
Viktor Emanuel és Badoglio tábornagy vasárnapi nyilatkozatukban...
Látogatás Schratt Katalinnál, aki 1000 korona havi nyugdijat kap Látogatás Schratt Katalinnál, aki 1000 korona havi nyugdijat kap
Igazi bécsi szalón, a régi szép időkből. Gobelinek és képek, borzok,...
Hogyan ismerkedtek meg egymással? Hogyan ismerkedtek meg egymással?
A mai gyakorlati szellemű, materialista világban sem lehet letagadni,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98