Dtum
Login with Facebookk
1943 | November

Féltucat gólt lőtt az Elektromos a Szolnoki MÁV-nak

A válogatott Kispéter „svéd” formában játszott

Már a Gázgyár-Pereces mérkőzésen megtelt az Elektromos fedett nézőtere, hogy megtartsa a hangpróbát a „nagy” mérkőzésre. Izgalomra azonban nem volt szükség. A „kis Elektromos” azaz a Gázgyár megduplázta „nagybácsikája” eredményét, mert egy egész tucatot rámolt be a Pereces hálójába. A kevés számú, de lelkes „Tromos” közönség forralt bor gőzében várta a mérkőzést, hiszen ebben az évadban ez volt az első télies összecsapás.

A vendek támadásaival indul a mérkőzés, a hazaiak csak hellyel-közzel támadnak, de támadásaik veszélyesebbek. A nagy cárban hatalmasakat csúsznak a játékosok. A szolnokiak vezetésre teamek szert, de a bordó-sárgák rövidesen egyenlítenek. A jobbszélen játszó Kolláth vezetést szerez a Szolnoknak, de Dobos újra kiegyenlít, sőt Zlonszky megszerzi a vezetést és mi beállítja a félidő eredményét.

A szünet után a centert játszó Szűcs egyenlít. A gól után a vidékiek mindent beadnak, hogy újabb gólt érjenek el, de a Pátmándy-Pálinkás-Kállay védelmi hármas nagyszerűen áll a lábán. A nagy sár mindent „kivesz” a szolnoki játékosokból és lassan feljön a hazai csapat.

Három korner követi egymást. Rozsáli már harmadszor íveli be a labdát, négyen is ugranak. Hidegkúti fejel, a szolnoki kapus hasa alatt átcsúszik a vizes és sáros labda, de Kolláth, - aki a sérült Csabai helyett most már hátvédet játszik, csaknem - ment, azonban a szemfüles Marosi bekotorja!

A gól újabb támadásokra ösztönzi a hazai csapatot, a válogatott Kispéter kézzel-lábbal igyekszik védekezni, de hasztalan; Zlonszkyt buktatják, 11-es, melyet Pázmándy gólba rúg. Az utolsó percekben tovább támadás Elektromos és Hidegkúti beállítja a végeredményt.

Az Elektromos megérdemelten nyerte a mérkőzést. A bordó-sárgáknak mindig nagyszerűen megy a játék a szolnokiak ellen. Tavasszal 8:2-re verték a szolnokiakat, most pedig hat góllal terhelték meg a vasutasok hálóját. A szolnoki védelem tehetetlen volt.

A válogatott Kispéter igen nehezen mozgott. A hatalmas termetű Kispéter nem tudott megállni a lábán. Szerelni alig tudta a gyors Rozsálit, ha pedig szerelte, akkor szabálytalanul. Kolláth, aki a jobbszélen kezdett, - de Csabai sérülése után hátra ment bekkelni, - végig nagyszerűen és értékesen játszott. A többi szolnoki játékos nem mutatott semmit.

A győztes csapatban, mint már említettük, a Pázmándy-Pálinkás-Kállay hármas játszott nagyszerűen. A csatársor és főleg a két szélső, Zlonszky és Rozsáli igen veszélyes.

A győzelem után majd szétveti a boldogság az Elektromos öltözőjét. Mácsay szakoktató boldogan öleli magához a csurom sáros játékosokat. Ő így beszél:
- Megérdemeltük, nagyon megérdemeltük a győzelmet. Mindig ilyen lelkesen és gólra törően kell játszanunk, akkor az eltemetett Elektromossal nem lesz baj a végen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Horváth kapus a hatodik gólt kaparja ki a hálóból.jpg A szolnoki kapus, Horváth a mérkőzés után.jpg Nagy III., a szolnokiak középfedezete, az utolsó pillanatban ment.jpg A győztes Elektromos csapata.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kontárok elleni védekezés nem egyéni, hanem közérdek Kontárok elleni védekezés nem egyéni, hanem közérdek
Mindazok, akik tudomással bírnak jogtalan iparűzőkről és azokat...
A nemzetközi történelmi kongresszusról A nemzetközi történelmi kongresszusról
Az "örök város"-nak húsvét hetében különben is mozgalmas életét az...
Az  egygyomrú állatok és többgyomrú állatok  gyomorpályája Az egygyomrú állatok és többgyomrú állatok gyomorpályája
A gyomor nyálkahártyájának leválasztása után a gyomorpályának az...
Ha lefujják a riadót… Ha lefujják a riadót…
A „Die Wehrmacht” legujabb számában- ez a képes folyóirat...
Az öreg Somoskeőy Az öreg Somoskeőy
A hír és dicsőség is csak előítélet. Ráragad valakire odatapad a...
Rippl Rónai József Rippl Rónai József
Emlékezni jöttünk és ünnepelni egy életet. Érdeklődésünket és...
Poincaré Raymondné Poincaré Raymondné
Poincaré, az uj francia köztársasági elnök, mint hírlik, rendkívül...
Rokkantjaink mint ezermesterek Rokkantjaink mint ezermesterek
Minden háborunak legszomorubb, legfájdalmasabb emléke a rengeteg...
Kedden itélkezik a statáriális biróság a Club-kávéházi és az eddigi verekedések tettesei fölött Kedden itélkezik a statáriális biróság a Club-kávéházi és az eddigi...
A budapesti rögtönitélő biróság tudvalevően kedden reggel kezdi...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98