Dtum
Login with Facebookk
1943 | Szeptember

"Maga linkóci, máskor több pénzt hozzon magával!"

Uj bűnöző műfaj született az alvilágban: a "markecolás"


A főkapitányságra több feljelentés érkezett az utóbbi időben arról, hogy a liget és a keleti pályaudvar környékén a padokon ittasan alvó embereket kifosztják és levetkőztetik.


A károsultaknak csak egy kisebbik része kérte a rendőrség segítségét, legnagyobb része azonban szégyellte közölni a rendőrséggel éjszakai kalandját. Legutóbb egy tisztviselő jelentette a főkapitányságon, hogy egész délután vendéglőkben szórakozott és este a keleti pályaudvarnál, a Capitol mozi mellett lévő vendéglőbe tért be sörözni. Amikor záróra után távozott, az utcán valaki meglökte, egyensulyát elvesztette, elesett s többre nem emlékszik, valószínűleg elaludt, vagy az ütődéstől pár pillanatra elvesztette eszméletét.


Arra ébredt, hogy hiányzik a ruhája, cipője, levéltárcája s a pénze. Másnap a tárcában lévő iratait postán visszaküldték neki s a küldeményhez egy levelet csatoltak, amelyben a következő állott:
"Maga linkóci, máskor több pénzt hozzon magával."

A levelet Markecz Miklós névvel írták alá. Az alvilágban ugyanis a bűnözésnek ezt az uj fajtáját, amikor ittas embereket fosztanak ki, "markecolásnak" nevezik. Az ügyben a főkapitányság Várhegyi detektívcsoportja folytatott nyomozást s hosszas figyelés után elfogták Szalkai János 22 éves rovottmultu napszámost, aki julius 11- én megszökött az internálótáborból.


Kézrekerült rövidesen társa, Paraszka László 24 éves napszámos is s beismerték, hogy mintegy száz esetben fosztották ki ittas embereket.

A két "markecolót" a főkapitányságon letartóztatták.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98