Dtum
Login with Facebookk
1944 | Augusztus

A rendőr karjaiban ébredtek fel a részeg betörők

A Völgy- utca 5. számú ház egyik földszinti lakásában egy zsidó kereskedő lakott. Elköltözött a házból, de bútorai nagyrésze és több berendezési tárgya ottmaradt a lakásban. Harsányi Béla 20 éves és Nagy Sándor 21 éves rovottmúltú gyárimunkások tudomást szereztek erről.

Pár nappal ezelőtt az utcai szoba ablakát benyomták és bemásztak a lakásba. Több holmit elloptak s elhatározták, hogy mégegyszer visszatérnek a lakásba és elviszik az értékesebb tárgyakat.

Pénteken éjjel ismét betörtek a lakásba, összecsomagolták az ott lévő ruhaneműeket, szőnyegeket és más holmit, azután látogatást tettek az éléskamrában. Pár üveg bor és pálinka volt ott. A fiatal betörők megitták az italt és berugtak. Részegen lefeküdtek az ágyba és úgy elaludtak, hogy másnap délelőtt sem ébredtek még fel. A lakást közben kiutalták a bombakárosult családnak.

Az új bérlők szombaton nagy meglepetéssel fedezték fel, hogy az ágyban két suhanc alszik. Látták, hogy betörőkkel van dolguk, rendőrt hívtak és a rendőr alig tudta felébreszteni a két betörőt, annyira részegek voltak. A pórul járt betörők a főkapitányságra kerültek, ahol beismerték, hogy nemcsak a Völgy- utcai lakásban, hanem Debrecenben, Magyaróvárott és más helyeken is követtek el betöréseket.

Tekintve, hogy a betöréseket elsötétítés alatt követték el, statáriális bíróság elé állítják őket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98