Dtum
Login with Facebookk
1944 | Február

Ujabb titkos találkahelyet lepleztek le egy gellérthegyi villában

Szállodai küldöncruhás detektív bravurja - Háztulajdonosnő a második pesti Warrenné

Alig három hete, hogy a főkapitányság detektívje titkos találkahelyet lepleztek le a Perzczel Mór utcában, most ujabb nagyszabásu kerítési ügy foglalkoztatja a rendőrség bűnügyi osztályát. A nagy port felvert „pesti Warrenné”- ügy után a főkapitányság vitéz Perczel detektívcsoportja bizalmasan arról értesült, hogy egy ismert pesti társaságbeli nő budai villalakásában a Perczel Mór- utcaihoz hasonló üzelmek folynak.

A detektívek napokon keresztül figyelték a Mányoki – úti villát, amely a délutáni órákban valóságos rekordforgalmat bonyolított le. Elegáns, bundás, fiatal nők, jólöltözött idősebb urak suhantak be a villa kapuján, de gyakran előfordult azt is, hogy két, három autó parkírozott a budai villa előtt. Közben a detektívek megtudták, hogy a pazarul berendezett kétszobás lakásba, amelynek ajtaját kettős biztosítólánc védi, csak jelszóval lehet bejutni.

Napokig tartó megfigyelés után végre szombaton este a detektívek munkához láttak. Az egyik detektívet a közeli Gellért- szállodában beöltöztették küldöncnek, majd hatalmas csomagot nyomtak a kezébe. A szálloda egyenruhájába öltözött detektív már be is csöngetett a Gellért- hegyi villalakás ajtaján. A szobaleány, aki a kémlelőnyíláson kitekintett, gyanutlanul nyitotta ki az ajtót a „küldönc” előtt, aki kijelentette, hogy a „nagyságos asszonynak hozott csomagot.” A nagy doboz miatt, amely a detektív kezében volt, ki kellett kapcsolni a biztosító láncokat.

A mikor a detektív bejutott az előszobába, felrántotta az ajtót, s most már a lépcsőházban várakozó nyolc detektív is betódult. A lakásban ebben az időben senki sem tartózkodott. A szobalány elmondotta, hogy úrnője vacsorázni ment egy ismert arisztokratával. A detektívek ekkor
házkutatást tartottak, amely szenzációs eredménnyel végződött.

Közben hazaérkezett a lakás tulajdonosnője, aki halottsápadt arccal nézte végig a detektívek munkáját. A különböző fiókból és szekrényből egymásután kerültek elő nő neveket és címeket tartalmazó feljegyzések, fényképek, majd előkerült azoknak a férfiaknak a névsora is, akik a Mányoki- úti villa állandó látogatói közé tartoztak.

A lakás tulajdonosnőjét, aki egyébként egy Ábel Jenő- utcai bérház tulajdonosa, még a késő esti órákban előállították a főkapitányságra. A fővárosi mondén helyeken jól ismert „Böske asszony” a főkapitánysági kihallgatása során bevallotta, hogy ismerte azokat a hölgyeket és urakat, akiknek névsorát megtalálták lakásán, de hangoztatta, hogy csupán baráti társaságról van szó, amelynek tagjai időnként összejöttek nála.

Ma reggel a detektívek már beidézték ezeknek a nőknek a legnagyobb részét, akik csaknem valamennyien sulyosan terhelő vallomást tettek a Mányoki- úti villalakás tulajdonosnője ellen.

A beidézettek között jó családból való, sőt társaságbeli fiatal leány is akadt. A rendőrség a vallomások alapján azzal gyanusítja az őrizetbe vett lakástulajdonosnőt, hogy üzletszerűleg foglalkozott kerítéssel.

A délelőtti órákban őrizetben is vették. A nagyszabásu erkölcsbotrány ügyében nagy apparátussal folyik tovább a nyomozás, még mintegy huszra tehető azoknak a nőknek a száma, akiket a rendőrség a hétfői nap folyamán ki fog hallgatni. A nyomozás további eredményeitől még érdekes fejleményeket várnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Ujabb miniszteri rendelet a közüzemek megszüntetése végett Ujabb miniszteri rendelet a közüzemek megszüntetése végett
Amig a belügyminisztérium belátja az iparosok jogos harcát a...
Anglia minden jövedelmét felemésztik a munkanélküli segélyek Anglia minden jövedelmét felemésztik a munkanélküli segélyek
Anglia közvéleményét is élénken foglalkoztatja a munkanélküliség...
Miről beszél ma Hitler Miről beszél ma Hitler
Hitler Adolf vezérkancellár hétfőesti birodalmi gyülési beszéde elé...
Véres cigányháború az országúton egy halottal és tizenöt súlyos sebesülttel Véres cigányháború az országúton egy halottal és tizenöt súlyos...
Vasárnap délelőtt véres cigányháborúság dúlt Miskolc és Zsolca között...
A román-bulgár konfliktus A román-bulgár konfliktus
A nagy keleti bonyodalmat már kezdettől fogva árnyékként kiséri a...
Gyönyörü villám Gyönyörü villám
Égi háboru alkalmával gyönyörködve szoktuk nézegetni a fekete felhők...
Rövidek Rövidek
Tájékozott francia körök véleménye szerint a japán közvetitő...
A varjak A varjak
Az utobbi napokban, mint más európai válság kitörése óta annyiszor,...
Friedrich István titkos terepszemléje Friedrich István titkos terepszemléje
A főváros üzemeinek ellenőrzésére kiküldött bizottság kilenc hónappal...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98