Dtum
Login with Facebookk
1944 | Március

Hármas gyilkosság az Aréna- uton

Horváth József vendéglős két évvel ezelőtt kiadta albérletbe az Aréna- út 72. szám alatt lévő vendéglőjét Lengyel Zoltán volt csaposnak. Az uj bérlő haszontalan ember volt, maga is sokat ivott s két év alatt teljesen lezüllesztette az azelőtt igen jóforgalmu kocsmát. Ezért a tulajdonos, Horváth József felmondta neki a bérletet és a vendéglőt saját öccsének, Horváth Lajos vendéglősnek adta bérbe.

Horváth Lajos komolyan foglalkozott az üzlettel és rövid idő alatt helyrehozta azt, amit elődje mulasztott és a vendéglőben megint megindult a régi forgalom, az üzletmenet fellendült. Szombaton este 10 óra tájban beállított a vendéglőbe a volt bérlő.

Lengyel Zoltán, leült az egyik asztalhoz, négy fröccsöt ivott és szóba elegyedett a vendéglőssel s annak feleségével, aki a pénztárban ült. A beszélgetés természetesen a bérletre terelődött. Lengyel szemrehányásokat tett Horváth Lajosnak, aki azokat visszautasította. Emiatt szóváltás támadt köztük, s a szócsata hevében Lengyel Zoltán zsebéből egy Steyer-pisztolyt rántott elő s először a pénztárban ülő Horváth Lajosné szül. Petrovics Ilonára lőtt rá, majd a kiszolgáló asztal mellett álló Horváth Lajosra.

A vendéglős és a felesége azonnal meghaltak s ezt látva Lengyel Zoltán saját maga ellen fordította a pisztolyt és főbe lőtte magát.

Ő is véresen terült el a kocsma padlózatán, a vendégek helyükről felugráltak, értesítették a rendőrséget és a mentőket, de a kocsmáros házaspáron már nem lehetett segíteni. Lengyel Zoltánban azonban volt még élet, a mentők bevitték a Rókus- kórházba, de ott ő is rövidesen meghalt. A rendőrség teljesen tisztázottnak látja a három halállal végződött tragédiát, amit az elvakult volt bérlő, Lengyel Zoltán okozott s így a nyomozást máris befejezte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98