Dtum
Login with Facebookk
1944 | Március

Jávor Pál bíróság elé állítja a rágalmazót és továbbra sem politizál

A Filmhiradó című hetilap ezévi kilencedik számában ez a hír jelent meg:

A héten két lovagias ügyről beszéltek a színházi világban. Az egyik az Operettszínház két bonvivánja között támadt nézeteltérésből keletkezett. A segédek javában tárgyalnak. A másik ügyben a Nemzeti Színház drámai színésze, az ismert filmamorózó szerepel, akit egy színinövendék kisleány magasrangu katonatiszt atyja provokált, mivel a színész a növendékeket gorombán megsértette. Ez ügy egyoldalu jegyzőkönyvvel fejeződött be, az amorózó párbajképtelensége miatt.

A fentiekre vonatkozólag Jávor Pál a következők közlésére kérte fel ujságunkat:
„A Fimhiradó közleményének reám vonatkoztatható része szemenszedett valótlanság, amely tudatos rosszhiszeműségében ugyszólván példa nélkül áll. Éppen ezért a lap ellen sajtó utján, aljas indokból elkövetett rágalmazás vétsége miatt a feljelentést, a magyar királyi államrendőrség budapesti főkapitányságánál megtettem.”

A kitűnő művész nyilatkozatához nem kell kommentár. Ezeknek a támadásoknak okát könnyű megtalálni a művész állhatatos megtartásában, amellyel tartózkodik minden politizálástól. Viszont megnyugtathatjuk Jávor Pál minden barátját és tisztelőjét: ezek a förmedvények - ha lehet- csak növelik a művész megérdemelt népszerűségét, öt magát pedig hidegen hagyják. Jávor Pál továbbra sem politizál, a rágalmazóit azonban bíróság elé állítja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98