Dtum
Login with Facebookk
1944 | Szeptember

Milyen területeken kell korlátozni a luxuscikkek fogyasztását?

Az új kormány legelső bejelentései közt szerepel, az anyaggazdálkodás és a munkaerőmozgósítás jegyében, a luxusiparok és a luxuscikkek leépítése.

Mint értesülünk, a munkáskezek tekintetében, elsősorban a női fodrászat, manikűr, sőt, a luxuscikkek terén pedig az első között a kölnivíz korábbi időkhöz mért igénybevételét kell majd csökkentenünk.

A húsellátás áthidalására, mint ismeretes, a fővárosban megfelelő jegyekre konzervárut is lehet vásárolni. Mint most értesülünk, a lehetőség nyomán egyes rétegek ismét olyan halmozási tünetek közt estek neki a konzervek vásárlásának, hogy illetékesek valamiféle rendszabály bevezetését tartják megfontolandónak, mint amilyen például az az olasz gátló intézkedés volt, amelynek értelmében a napijegyekre vásárolt konzervdobozt a kiszolgáltatás előtt átszúrták, hogy csakugyan a napi fogyasztást szolgálják.

Az elmult hét alaposan próbára tette a húsevőket, nem lévén megközelítőleg sem elegendő marha- borjú- no és pláne sertéshús a pulton.

A vendéglők étlapján a legrafináltabb húspótló ételek szerepeltek, de ezek a műrostos konyhai kreációk csak a nevükkel tűntek fel. A gomba és a lecsó dominált, a vendéglátóipar legelőkelőbb helyein is. Akaratlanul vegetárius lett Budapest lakossága az elmult héten, mert csak a nyári zöldfőzelékfélék különböző variációit élvezhette ebédre és vacsorára. Szárnyas sem akadt, legföljebb hal. De hát az utóbbit a szerény polgár nem igen tudja megfizetni, mert például a halászlét 10 pengőért, a rákpörköltet 18 pengőért, a fogast pedig 20 pengőért mérték a belvárosi éttermekben.

Az utóbbiból mégis 930 adag fogyott el ebédre egyetlen vendéglőben, azon a bizonyos napon, amikor a fővárosi gázszolgáltatás ideiglenesen felmondta a szolgálatot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98