Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Frizura prognózis a vasárnapi versenyről: Rövid haj, sok hullámmal, esetleg konty, nyáron szélfujt frizura

Vasárnap délután ismét verseny volt a Gellért szállóban. Persze, nemzetközi fésülő és ondoláló- verseny…Az is természetes, hogy sok számból állt: külön indultak a mesterek, külön a harmadéves inasok, külön van a fésülés, vízondolálás, vasondolálás és nemzetközi versenyfésülés. Ez itt a főattrakció...A verseny megkezdése előtt szigoruan ellenőrzik, nem készítette- e elő valaki a modelljét.

Minden hajat előbb teljesen simára kell fésülni.


Most a modellek és a mesterek együtt fölmásznak a pódiumra: egy... kettő...három... és már meg is kezdődött a verseny. A fodrászok az alkotóművészek lázával dolgoznak, csavarnak, nedvesítenek, szárítanak és kefélnek... Az egyik óvatos és udvarias, a másik idegesen lökdösi ide – oda a modell fejét. Összesen tíz modell van, mind nagyon csinos és egy kivételével mind szőke. A kivétel természetesen bronzvörös. Mindegyiknek rövid haja van.

 

Harminc perc idejük van a mestereknek a munkára, de nem borbélyperc, itt stopperrel mérik az időt. Még öt perc...két perc...egy perc...csöngetnek...vége. A zsűri tanácskozik, sokáig tanácskozik. Az eredmény: a szerb, jugoszláv, osztrák és román öreg fodrászrókák előtt egy budapesti fodrászsegéd: Molnár József nyerte el az első helyet. A díjak: gyönyörű ezüst kupa és egy csomó plakett, türelmetlenül várják a győzteseket, a győztesek még türelmetlenebbül a díjakat. Közben az egyik fodrászmester elmondja, mi lesz a jövő szezon frizuradivatja: Rövid haj sok hullámmal, este esetleg konty.


Nyáron nagy divat lesz a szélfujt frizura...A félhosszu, nyakbalógó haj teljesen és végleg megbukott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98