Dtum
Login with Facebookk
1945 | Augusztus

Nürnbergbe szállították a náci főbűnösöket

London, augusztus 14.
A fő-náci háborús bűnösök – mint az angol rádió közli - vasárnap visszatértek legragyogóbb díszszemléik egykori színhelyére, Nürnberg városába. Ezúttal azonban egy amerikai zászlóalj kíséretében és őrizete alatt vonultak be a városba, amelynek fegyházában „szálltak meg”. A náci bűnösök között van Hermann Göring egykori birodalmi tábornagy, Joachim von Ribbentrop egykori külügyminiszter, Robert Ley a munkafront egykori vezére és még sok más nácivezető.


Az amerikai zászlóalj, amely Nürnbergbe vitte őket, eddig Luxemburgban tartotta őrizet alatt a nácivezetőket. A nácikat most a nürnbergi fegyház nyugati szárnyában helyezték el, amelyet a főszárnytól 16 méter széles fal választ el. A főszárnyban néhány német polgár várja háborús bűneinek tárgyalását.


A főbűnösök bűnperének tárgyalására a három nagyhatalom illetékes hatóságainak megállapodása értelmében szeptemberben kerül sor a nürnbergi igazságügyi palotában, amelynek tárgyalótermét erre az alkalomra megnagyobbítják. A főnácik erős őrizet alatt celláikban várják be bűnügyük tárgyalását.


Az Associated Press jelentése szerint a kis cellákban egy prics, egy asztal, egy szék és egy bögre van. A foglyok egyetlen evőeszközt kapnak: egy fakanalat. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hermann Göring Ribbentrop Robert Ley
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98