Dtum
Login with Facebookk
1945 | Július

Hétszázezer magyar gyilkosa…

Endre (Anderhold) László portréja a népügyészség megvilágításában

Endre (Anderhold) László a letűnt rezsim egyik leghírhedtebb, legvéresebbkezű, legkegyetlenebb és leggonoszabb alakja… így kezdi vádiratának megokolását a népügyészség az egykori gödöllői kiskirálynak bűnügyében.

,,Már gödöllői főszolgabíró korában azokkal szemben, akik az ő nagyravágyó, legmagasabb pozíciókba törő karrierjét csak a legkisebb mértében is keresztezni próbálták elsöpörte. Munkásokkal, gazdákkal, értelmiségekkel, zsidókkal egyaránt hatalmaskodott, személyes szabadságukat korlátozta és szadisztikus módon ütötte-verte azokat, akik nem szolgálták politikáját.

Az ő elgondolás volt a MOVE, ebből alakult ki később a leventeintézmény, mely annyi magyar fiatal életnek lett megrontója és oly sok magyar sírásója.

Ahol csak megjelent, beszédeivel, cikkeiben előkészítette a talajt a háborúba való belépésre, majd amikor Magyarország végzetszerűen belépett a háborúba, akkor, mint Pest vármegye alispánja, majd belügyi államtitkár, minden igyekezetével azon volt, hogy Magyarország totálisan kivegye részét ebben a vérzivatarban.

Mint mozgósítási kormánybiztos, ő adta át Murai Lipótnak a különleges munkásszázadokba behívandók listáját s az ő áldozatai lettek a pestmegyei munkásvezetők, az újpesti, kispesti, csepeli gyárak baloldali elemei. Ő kínoztatta a munkaszolgálatosok százezreit és amikor a Dunántúlon, szerencsétlen hazánk egy kis darabján még uraskodhatott, ő volt az aki fegyvert kényszerített kezükbe, idegen érdekekért, erőszakos módon, csakhogy a nyilasuralom minél tovább tartsa magát.

Milliókat mozdított meg és kényszerített arra, hogy egy idegen ország földjén egyék a kivetettség keserű kenyerét és a nácik égisze alatt és azok szuronya között egymásután követte el gazságait.

Előre megfontoltan, tervszerűen készítette elő hétszázezer magyar állampolgár tömegsírját. Ha egymagában tőle függött volna, ezeket saját kezűleg meg is ölte volna. Nem nézte a csecsemőt, az aggot, az anyát, a beteget, csak egy volt a cél: a hungarista állam és álom megépítése.

Prototípusa volt Hitler és Szálasi által elképzelt, minden lelki emóciói nélkül, mindent végrehajtó nemzetiszocialistának, aki a hatalom érdekében nem riadt vissza a középkori kegyetlenségeket túlszárnyaló eszközök igénybevételétől sem.

Magyarország érdekét sohasem tartotta szemelőtt. Hogy a kormány az országot a németeknek kiszolgáltatta, annak egyik fő mozgatója és értelmi szerzője Endre volt. E sváb félvér készítette elő a nácik március 19-iki betörését is.

A náci vezetőkkel már 1932- ben szoros kapcsolatot tartott fenn. A magyar helyzetről mindenkor tájékoztatta a német hivatalos köröket, majd később, mint a Gestapo besúgója- a németek exponenseivel- Rosenberggel, Vessenmayerrel és a náci- sajtó bérgyilkosaival szövetkezve, a sir szélére sodorta a nemzetet.


Atyja önkezével vetett végre életének, ő sokkal hitványabb, mert a felelősség elől svájci, spanyol és más hamis útlevelekkel felszerelve megszökött, csakhogy hitvány bőrét megmentse.
Nem egyszerű halált érdemel ez a minden idők legnagyobb gonosztevője! Gazul és rútul odadobta koncnak a hazát, amely sohasem volt az övé. Lelkében, beállítottságában náci volt.
Matisfalvy István népügyész vádiratához nem kell kommentár.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szegények karácsonya Szegények karácsonya
A szegények kenyere. A családok ünnepe, a karácsony szomorú az...
Készülődés a téli hadjáratra Készülődés a téli hadjáratra
Liaojangban, a japán főhadiszálláson gyűjtenek össze minden készletet...
Tornaünnep és kongresszus Bernben Tornaünnep és kongresszus Bernben
A julius 16-án Bernben tartott tornaünnep a világ minden...
Milyen a jóminőségű hústakarmányliszt? Milyen a jóminőségű hústakarmányliszt?
Az szürke, vagy vörösszürkeszinű, átható, mindamellett nem...
Képek a tolvajvilágból Képek a tolvajvilágból
Vannak néha családok, kikre sulyos átok nehezedik. Legujabb példa rá...
Aga kán képrázatos estélye Aga kán képrázatos estélye
A 15.00 rózsával és ugyanannyi szegfűvel feldíszített népszövetségi...
Új telefonkagyló nagyothallók számára Új telefonkagyló nagyothallók számára
Weber L. már régebben kiséletezett kis telefonkagylókkal, de...
Magyar sikerek Párizsban Magyar sikerek Párizsban
A francziák világra szóló kiállitása, a mely valamennyi eddigi...
Berzsenyi és az alkotmány Berzsenyi és az alkotmány
Mondják, manapság mindent politikai szemmel nézünk. Mennyire áll ez,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98