Dtum
Login with Facebookk
1945 | Június

Az MTK nem tehette vitássá az újpestiek győzelmét

UTE – MTK 4:0 (1:0)

Góllövő: Várnai, Zsengellér, Zsengellér, Szusza

Latorca utca, 15.000 néző – Vezette: Hetzka Pál
A hétköznap ellenére is sűrű sorokban hömpölyög a szurkolók hada az MTK-Újpest örök Derby színhelye, a Latorca-utcai pálya felé. Elégedetlenül veszik észre, hogy 1/2 6 órakor az előmérkőzés még javában folyik, sőt a nagymérkőzés résztvevői közül néhányan civilben sétálnak a lelátón és pálya szélén.

Az Újpesti öltözőben a belsőhármas összetétele okoz gondot. Laborcz vagy Sárdi? Végül Takács edző úgy dönt, hogy a Ganz ellen nagyszerűen bevált belsőhármassal, vagyis Zsengellérrel a középen és a fiatal Sárdival balösszekötőben játszanak.

Az MTK-öltözőben Bosánszki bejelentette, hogy betegsége miatt vállalja a játékot, okoz izgalmat. A kitűnő formában lévő összekötő végül mégis vállalja.

Jóval a kitűzött időpont után, 6 órakor az alábbi összeállításban kezdi a játékot a két csapat:
MTK: Csintalan – Polgár, Bíró – Urhegyi, Kovács, Megyeri – Markos, Bosánszki, Palatinus, Lukács, Sörös.
Újpest: Tóth – Balogh II., Jakab – Kirádi, Szücs, Balogh I. – Suhai, Szusza, Zsengellér, Sárdi, Várnai.

Enyhe széllel szemben az Újpest kezdi a játékot és már az első percben Várnai jó beadását Megyeri fejjel továbbítja a mezőnybe. A másik oldalon Bíró szabadrúgását Palatinus szépen csúsztatja fejjel – mellé. A 4. percben Szusza szökteti Suhait, a jobbszélső félmagas beadását Polgár és Kovács egyesült erővel menti Zsengellér elől. Szusza két percre elhagyja a pályát.

Feljön az MTK, Sörös beadását Lukács kapásból lövi rá. Balogh II.-ről pattan vissza a labda. Aztán Jakab könnyelműsködése ijesztgeti az Újpest híveit. Egyelőre nincs semmi érdekesség, sem szépség a játékban. Sok a magas labda, még nem volt egy tervezetten felépített akció.

A 13. percben Balogh I. miatt szabadrúgáshoz jut az MTK, Markos lövését Tóth biztosan menti, két perc múlva Bosánszki futtatja Markost, a jobbszélső mélyen centerez és így Tóth zsákmánya lesz a labda. A 21. percben megszületik az első gól. Egy előrevágott labdát Csintalan Suhai elől a 16-oson kívül kézzel hárít. Suhai küldi be a labdát, az elbámészkodó MTK-védők között.

Várnai félmagasan kapura fejel, gyenge fejese a sok ember között jut a bal sarokba. Bíró a gólvonalon túlról kanalazza ki a labdát, de a játékvezető jól látta, hogy bent volt.
1:0 az Újpest javára.

A gól után újabb parázs újpesti támadás következik Zsengellér fejesét Csintalan nehezen üti szögletre a sarokból. A 25. percben Palatinus szépen csúsztatja a labdát Bosánszkinak, aki – Szüccsel a nyakán – csak fölé tud lőni. A 31. percben Sörös lövésébe Balogh II. belelép, szöglet lesz belőle. Ezt Jakab vágja ki. A színvonal nem akar javulni. A tervszerűtlen csapkodás, durva belemenések tarkítják mindkét részről.

A 36. percben Suhai szögletrúgásából Szusza mesterien bombáz kapura, Kovács jó érzékkel teszi bele a fejét és menti a biztos gólnak látszó lövést, Zsengellér egy szabadrúgást Szűcshöz gurít, akinek óriási lövését Csintalan csak nehezen üti szögletre. Az utolsó percek unalmas mezőnyjátékkal teltek el.

Szünetben az MTK-nál a balszerencsés gól miatt panaszkodnak, Vágó Zoltán edző arra kéri a játékosokat, hogy tartsák földön a labdát. Az Újpest-öltözőben Takács Géza edző a kezdeményezés kézbentartására és nyugodt játékra kéri fiait.

A II. félidő első támadását a kék-fehérek vezetik, de markos önző és Tóth kezébe lő. A 4. percben Zsengellér szépen indítja útnak Suhait, a szélső beadását ugyanő fejeli – Csintalan védi. Azután folytatódik az első félidőbeli gyenge játék. A 8. percben Sörös beadását Tóth öklözi, a 16-oson álló Bosánszki a kapus fölött ível kapura, de Tóth visszafelé futtában elcsípi a bőrt.

A 14. percben Kovács Megyerinek ad, a balfedezet egy csel után Söröst futtatja, a jól induló támadást a balszélső rossz beadással fejezi be. A 20. percben Zsengellért jó helyzetben lesen csípi a játékvezető. Jogtalanul háborog az újpesti közönség. Sörös jó beadását Tóth mutatós lépéssel szedi le Palatinus fejéről. Nagy tapsot kap az újpesti kapus.

Egy kicsit élénkül a játék. A 23. percen itt a második újpesti gól. Balogh I. viszi a labdát, Zsengellért szökteti. A középcsatárra senki sem vigyáz, egy-két lépést tesz a labdával, azután a kétségbeesetten kifutó Csintalan mellett a kapuba gurít. 2:0.

A váratlan gól megzavarja a kék-fehér védőket. Zsengellér szökteti Szuszát, az összekötő nehéz szögből, futtából a kapufát találja el. Most változtat az MTK Polgár középcsatár. Palatius jobbösszekötő, Bosánszki jobbhátvéd lesz. Polgár mindjárt „megfirkálja” Balogh I-et, Kirádi azonban szereli.

A 30. percben Sárdi szökteti Várnait. A balszélső elhúz Bosánszki mellett, azután bead. Szusza Zsengellér elé fejel, a középcsatár fordulásból biztosan lő a bal alsó sarokba. 3:0. Az MTK védelme összeroppan. A 32. percben Suhai szögletrúgását a lába között vágja a sarokba. 4:0.

Egész egyoldalú lesz a játék. Szusza, majd Sárdi lövését védi Csintalan. Az erősen sántikáló Bosánszki most jobbszélső lesz, Polgár visszamegy eredeti helyére. Az utolsó percekben az MTK is vezet néhány támadást, amelyeket a jól működő újpesti védelem csirájában folyt el. Csintalan kapuja előtt ér véget a játék. Szögletarány: 4:2 (1:2) az Újpest javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kispest – FTC 2:2 (1:0) Kispest – FTC 2:2 (1:0)
A tréfáskedvű április „enyhe telet” varázsolt vasárnapra....
Skoda vagy ki keres Genfben? Skoda vagy ki keres Genfben?
A nemzetközi ujságíró- és diplomatatársaságban, amely e pillanatban...
Vasárnap elveszett a Margitszigeten egy hölgy nyakáról a 320 igazgyöngyből és 22 briliánsból álló, kétméteres platinaláncra fűzött nyakéke Vasárnap elveszett a Margitszigeten egy hölgy nyakáról a 320...
Vasárnap délután elegáns uriasszony jelent meg a főkapitányságon,...
Özvegy Ady Endréné első levele Özvegy Ady Endréné első levele
Harminc éve, 1912. tavaszán különös idill indul Ady és egy Svájcban...
Friedrich beszámolója a Benessel folytatott tárgyalásairól Friedrich beszámolója a Benessel folytatott tárgyalásairól
Friedrich István prágai utazásáról és tanácskozásairól a lapunk utján...
Olcsóbb lett a megélhetés? Olcsóbb lett a megélhetés?
Minden hónapban megjelennek az indexszámok, amelyek a megélhetés...
A MAFC nemzetközi jubiláris úszóversenye A MAFC nemzetközi jubiláris úszóversenye
A Műegyetemi Atlétikai és Futball Club szombaton és vasárnapon...
Epilógus a magyar őstehetsége kiállításához Epilógus a magyar őstehetsége kiállításához
Kevés magyar képzőművészeti kiállítás ért el akkora sikert a...
Lipót főherceg filmszínész lett Lipót főherceg filmszínész lett
A film csodálatos valami: mindenkit megszédít és magához vonz....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98