Dtum
Login with Facebookk
1945 | Október

Vérszerződés volt Szálasi és Endre László között

A politikai ügyészek is bekapcsolódtak Szálasi és társainak kihallgatásába. Nagy Vince dr., a Szálasi-per politikai ügyésze most tanulmányozza Szálasi naplóját és azokat az iratokat, amelyeket Himler Márton amerikai ezredes, katonai nyomozó, foglalt le a háború főbűnöseinél.

Két hatalmas láda színültig megtelt különböző irományokkal, amelyek közül egyike a legérdekesebbnek, az úgynevezett „mozgalmi napló”. Ez a napló felöleli a nyilasmozgalom elmúlt tíz esztendejét és lerántja a leplet azokról az üzelmekről, amelyeket Szálasi és bandája az idők folyamán a nemzet kárára elkövettek.

Ma délelőtt egy érdekes dokumentum került dr. Nagy Vince kezébe. Szálasi Gödöllőn találkozott Endre Lászlóval, ahol „beható” tanácskozást folytattak. A megbeszélések eredménye egy formális szerződés volt, amelyet a felek „titkos, bizalmas”-nak minősítettek. A szerződésben a felek kötelezik magukat, hogy egymást mindenben támogatják.

Valóságos vérszerződés a Gödöllőn keltezett irat, amely azt bizonyítja, hogy Endre László, aki mindig buzgó és kitartó Horthy-hívőnek vallotta magát, titokban Szálasival dolgozott össze és mindenben igyekezett segítségére lenni a nyilas mozgalomnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98