Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1945 | Október

Erős ellenfél volt az MTK

Ferencváros – MTK 1:0 (0:0)

Góllövő: Sárosi III

Üllői út, 10.000 néző – Vezette: Polgári
Az MTK vezetői szomorúan nézik az előmérkőzést.
– Vinnyei és Turbéki nem játszhat. Október 27-ig fel van függesztve a két játékos és az MLSz vezetősége nem hatálytalanította a felfüggesztést. Sajnos, ma nem győzhetünk, ha csak valami rendkívüli formát nem futnak ki a játékosaink – mondják a kék-fehér vezetők.

Sárosi III. a tribünön ül. Arcán a fáradtság nyomai látszanak.
– Egész éjjel a hivatalban dolgoztam. Semmit sem aludtam. Nem tudom, hogy megy majd a játék – majd a „kis” Sárosi.

Azért meglátszik a nézőtéren, hogy nem vasárnap rendezik a mérkőzést. Nehezen telnek meg a tribünök és az előmérkőzés második félidejében az állóhelyi kanyar még üresen ásítozik. A Springer-szobor mögül eltűnt az óra. Át van festve vörösre a hatalmas tábla és rajta ezt a felírást olvashatjuk:
„Szavazz a dolgozók egységlistájára.”

A Ferencváros öltözőjében már kevesebb az izgalom. Nyugodtan készülődnek a játékosok. Nem érezni a derbyhangulat lázát.
– Komplett csapattal állunk ki – mondja Honi János, a Ferencváros intézője.

Jóval fél 4 után a Ferencváros csapata fut ki először. Sárosi dr. a pálya közepén áll, a játékosok körülveszik. Sárosi dr. magyaráz, láthatólag taktikai megbeszélés folyik. Kifut az MTK is, udvarias tapsot kap, majd a játékvezető sípjelére Mike indítja el a labdát.

A két csapat így áll ki:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódy – Sárosi III. Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Gyetvai.
MTK: Hevizi – Kovács II. Bíró – Kovács I. Polgár, Urhegyi – Fűzér, Bosánszky, Palatinus, Ádám, Hárai.

I. félidő
Az első komoly akciót Lakat indítja el a 2. percben. Gyetvayhoz játszik a labda Mikéhez kerül, akit azonban a 16-oson szabálytalanul szerelnek. Sárosi III szabadrúgása Bíróban akad meg. Újra Gyetvay húz a kapura, mintaszerű beadását azonban Kubala kapásból mellélövi. Levegőhöz jut az MTK.

Ádám szöktetni akarja Hárait, a partjelző azonban hibásan lest int. Az MTK tovább támad. Füzér a tisztán álló Bosánszky elé tárul, akinek éles lövését Csikós kitűnő reflexszel üti szögletre.

Hullámzó a játék. Most a kék-fehérek kapuja forog veszélyben. Gyetvay szögletét Mike laposan lövi kapura, de Hevesi vetődve megszerzi a labdát. A 15. percben a középre húzódott. Gyetvay Kubalához játszik, akinek húszméteres lövése kap tapsot.

A támadások legnagyobb része a Fradi szélsőitől indul ki, akik az MTK hátvédjeitől nem fedezve, teljesen szabadon mozognak. Sipos és Gyetvay kényekedvükre zavartalanul adhatják le a labdát.

A 17. percben nagy gólhelyzetet hagy ki az MTK. Palatinus kiugratja Bosánszkyt, aki teljesen tisztán áll a 16-oson. A Fradi védői dermedten figyelik a jelenetet. Bosánszky pár lépést tesz, Csikós kifut, Bosánszky cselezni akar és az alapvonalon túl viszi a labdát. Ordító gólhelyzet volt!

A 25. percben Füzér szögletrúgását Palatinus fejeli kapura, Csikós kiejti a labdát. Lakat résen van, de mentőrúgása Bosánszkyn akad meg és kapu mellé perdül a labda. Eddig egyenrangú ellenfélnek látszik az MTK. Ha nem is izgalmasnak, de színvonalasnak és főleg durvaságmentesnek nevezhető a játék. Most inkább a Fradi támad és Bíró kétszer is tapsot kap remek szereléséért.


A 30. percben Gyetvay a saját 16-osától startolt, Sárosi dr.-ral adogatva a labdát, nagyszerű rutinnal hozza fel a kapuig. Az akciónak azonban nincs befejezése. Egy perc múlva Bosánszky elfut a Fradi-védők mellett, akik lestaktikára építve leállnak, ám lesről szó sincs.

Bosánszky egészen az alapvonalig fut a labdával, onnan lágyan beível a teljesen szabadon álló Palatinus elé, de a középcsatár lövését újabb nagy bravúrral védi Csikós. (Sokszor zavarja a mérkőzést Bihari partjelző téves lest jelző integetése.)

A 40. percben Palatinus nagy gólhelyzetet hagy ki. Egyedül áll Csikóssal szemben, de túlkomplikálja a helyzetet. Lövését a kifutó Csikós fogja. Kiejti a labdát. Füzér újra Palatinushoz játszik, aki most mellé lő. Ferencvárosi támadásokkal ér véget a félidő.

Szünetben a Ferencváros öltözőjében nyugodtan pihennek a játékosok. Urbancsik edző arról panaszkodik, hogy a válogatott mérkőzések kifárasztották a fiukat. Később keményebb játékra inti fiait.
Az MTK öltözőjében a kihagyott két gólhelyzet miatt keseregnek.
- Az a gól, amit belőnek – mondja Csapkay edző, majd további nyugodt játékot kér.

II. félidő
A 4. percben Sárosi III. Lakathoz játszik, aki Sárosi dr.-t próbálja kiugrasztani, a leadás túl hosszúra sikerül, Sárosi dr-ról kapu mellé perdül a labda. Rákapcsol a Fradi, Mike 25 méteres bombalövését vetődéssel védi szögletre Hevesi. A játékvezető kapufát látott és nem ítél szögletet. Felzúg a Hajrá Fradi!

Gyetvay a szélen egymásután vezeti a támadásokat, de Bíró, az „örökmozgó” nagyszerű fölénnyel szerel mindent, ha kell a bal, ha kell a jobb oldalon. Élvezetes játék folyik a mezőnyben. Mindkét csapat csillogtatja a futball minden szépséget.

A 22. percben Sárosi Béla partdobása centiméterekkel a túlsó kapufa mellett száll el. A következő percben Sárosi III. 30 méterről lövi váratlanul a Ferencváros gólját. Élesen süvít a labda a léc alá, Hevesi nem számított a lövésre, későn helyezkedett. 1:0 a Ferencváros javára.

A gól felvillanyozza a zöld-fehéreket, tovább folytatják formán támadásaikat. Az MTK nem csügged. Nagyobb a játék irama, mint az első félidőben. A Ferencváros csatárok rájöttek arra, hogy messziről is lehet gólt lőni. Most Sárosi dr. lő 20 méterről, de lövése mellészáll.

A 30. percben Bosánszky kígyózik át a védőkön, lövésre készen áll, Onódy a 16-oson belül hátulról szereli. A szerelés szabálytalan. A játékvezető azonban továbbot int. A 40. percben egyenlíthetne az MTK, de Fűzér beadását az üres kapuból Kéri szögletre fejeli.

Az utolsó percekben ostrom alá kerül a Ferencváros kapuja, a kiegyenlítő gól a levegőben lóg, amikor a játékvezető sípja jelzi a mérkőzés végét.
Szögletarány 6:3 (4:2) az MTK javára.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mezőgazdasági automobil-verseny Mezőgazdasági automobil-verseny
Május hónapban Chaulvesban a francia cukorrépa termelés központjában...
Mi szabad és mi tilos a hölgyeknek Mi szabad és mi tilos a hölgyeknek
Ujságunk hölgyközönségének nem kell bemutatnom Jagues Worth-ot....
Pasteur szobrának leleplezése Párisban Pasteur szobrának leleplezése Párisban
1904. julius 16-ikán nagy ünnepet ült Páris. A köztársaság elnökének,...
Vetési varju az asztalon
Most, amikor a világháboruval járó árdrágulás miatt a szárnyasok és...
A gibbon-majom A gibbon-majom
Első tekintetre két dolog tünik szembe ezen a képen; az egyik az,...
Hajszálon múlott a bajnokverés Hajszálon múlott a bajnokverés
Újpest – Kispest 2:2 (2:2) Megyeri-úti pálya – 2500 néző...
Az újabb magyar művészet a Szépművészeti Múzeumban
Miután több éven át zárva voltak, végre újra megnyíltak most a...
Titokzatos módon eltűnt Scitovszky Tiborné briliánsokkal kirakott karkötője egy előkelő nyári vendéglőben Titokzatos módon eltűnt Scitovszky Tiborné briliánsokkal kirakott...
Vasárnap délelőtt magas, előkelő külsejű, fehérhajú úr jelent meg...
Elfogták a munkatáborosok szélhámosát Elfogták a munkatáborosok szélhámosát
Elfogták a munkatáborosok szélhámosát, aki mint...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98