Dtum
Login with Facebookk
1945 | Július

Ferencváros – MTK 4:0 (0:0)

Góllövő: Mike, Sárosi dr., Kubala, Sárosi dr.

Üllői-út, 18.000 néző – Vezette: Palásti
Hatalmas közönséget vonzott ezúttal is a Ferencváros-MTK örök-derby. A mérkőzés kezdetére közel 20.000-re emelkedik a nézőszám, de még mindig jönnek…
A ferencvárosi öltözőben nagy a lehangoltság. Kubala sírva meséli:
- Éppen a mérkőzésre indultam, amikor édesapám, aki hosszú ideje súlyos beteg, meghalt. Azért vállalom a játékot.

Kiderült, hogy Sárosi dr. és Rudas sincs teljesen rendben, de azért ők is játszanak. Az MTK-nál nincs különösebb újság. Bosánszky a balszélső, akinek a fegyelmi ügye rendbejött. A hangulat: ami a múltkor sikerült, most is sikerülhet.

Pontosan 1/4 7 órakor hatalmas tapsvihar közepette fut ki a két csapat. Ebben az összeállításban kezdik a játékot:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódi – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Gyetvai.
MTK: Kaposi – Polgár, Biró – Urhegyi, Kovács, Hámori – Markos, Füstös, Palatinus, Sebes, Bosánszky.

Ideális futballidőben a gyászszalaggal játszó Ferencváros kezd. Már a 3. percben Sárosi III. átadását Sipos pompásan emeli át Hámorin, szépen ad be. Mike csúsztatott fejessel küldi a jobbkapufa mellé a labdát. Továbbra is a Ferencváros marad fölényben, de csak három szögletet ér el. Mindhármat mentik a kék-fehér védők.

Az MTK első támadását a 8. percben Palatinus vezeti, de rálép a labdára és Kéri beéri. A 12. percben Kubala gyönyörűen teszi ki Mikét, a lendületes középcsatár éles szögből fölé durrant. Csikós a 15. percben kapja az első labdát – Kéri adja haza Palatinus elől. A 17. percben Kéri löki fejelés közben Füstöst, Palatinus nagy szabadrúgását Csikós biztosan üti maga elé.

A 20. percben meleg helyzet adódik, Kaposi kapuja előtt, Biró – játékvezetői füttyszóra várva – a 16-oson belül otthagyja a labdát. Gyetvai ott terem, rálő, Kaposi csak kiütni tudja a labdát, melyet Polgár továbbít a mezőnybe. A 25. percben már a negyedik szögletet éri el a Ferencváros. Ezt Gyetvai küldi be, Biró kifejeli. A kék-fehérek szórványos támadásai a ferencvárosi védők lestaktikáján halnak el.

Az iram jó, csak kevés jó elgondolást látnak. A 34. percben Urhegyi kézzel ér a labdához 25 méterre a kaputól. Sárosi III. óriási lövése a felső lécet „gyalulva” megy ki. Egy perccel később újabb Sárosi III-bomba fenyegeti Kaposi kapuját.

A 39. percben jó Bosánszky–Palatinus adogatás után Palatinus ugrik ki, Kéri, Rudas és Csikós egyesült erővel ment. Az MTK a 43. percben éri el első szögletét, ezt Markos gyatrán mellé lövi. Utána Mike őrzésén vesz kárba egy ferencvárosi helyzet.

Szünetben a ferencvárosi öltözőben Sárosi dr. lapos játékra buzdítja társait. Szabó Pál edző Mikét kéri, hogy gyakrabban tegye lyukra Gyetvait.

Az MTK öltözőben Palatinus erősen fájlalja a lábát. Borogatást és csillapítót kap. Vágó edző cserét rendel el a csatársorban. Palatinus lesz a balszélső, Füstös a center és Bosánszky jobbösszekötőbe megy.

A II. félidő lendületes Ferencváros támadással kezdődik, ebből Sipos szögletet harcol ki. A 3. percben Gyetvai fut el, beadását Mike egy gondolattal fejeli mellé. Az 5. percben Sárosi dr. előtt nyílik jó helyzet, de túlságosan önzetlenül Mikének ad, akit szerelnek. Nagy a ferencvárosi nyomás.


A 9. percben már a harmadik szögletet rúgja ebben a félidőben a Ferencváros. Ebből sem lesz semmi. A 10 percben az előrehúzódott ferencvárosi védők mellett Bosánszky nagyszerűen teszi ki Palatinust a középcsatár helyén. Rudas veti magát Palatinus után, aki így is rálő, a lövés a kifutó Csikós mellett centiméterekkel surran el a balkapufa mellett.

A 15. percben Sárosi III. 35 méteres bombáját nehezen üti szögletre Kaposi. A 16. percben Palatinus fut el a balszélen, Füstösnek ad, a labdát visszakapja, de felesleges cselt akar csinálni, Onódi szereli. A 18. percben megszületik a jól megérdemelt ferencvárosi vezetőgól.

Kubala remekül teszi ki Sipost, aki egyből Mikéhez gurít. A középcsatár – Hámorival a nyakán – lőni tud, lövése a sok láb között is megtalálja az utat a jobb alsó sarokba. 1:0 a Ferencváros javára.

A gól után Palatinus visszamegy az eredeti helyére. Füstös lesz a balszélső. Füstös lesz a balszélső. A 22. percben Mike ugrik ki. Kovács és Biró késő veszi üldözőbe, de a középcsatár mintegy 14 méterről elhamarkodva fölé lő.

A 24. percben Gyetvai beadását Sárosi dr. gyönyörűen lövi, Kaposi parádés védéssel kaparintja meg a labdát. A 27. percben Polgár könnyelműen sarkalt labdáját Gyetvai csípi el. Lágyan teszi Sárosi dr. elé, aki Urhegyit és Kovácsot is kicselezve éles szögből a jobb sarokba lő. 2:0.

A Ferencváros döntő fölénybe jut. A 36. percben Mike lövését Kaposi csak kiütni tudja, a berohanó Kubala a tehetetlen kapus mellett nagy erővel lő a hálóba.
Már 3:0.

A 39. percben újabb ferencvárosi gól esik. Sárosi dr. ugrik ki és szép lövéssel küldi a bal felső sarokba a labdát. 4:0.

A 42. percben Biró életveszélyesen ugrik Mikébe, tizenegyes! Rudas nagyon helyezi a labdát és az centiméterekkel suhan el a balkapufa mellett. Középen ér véget a játék.
Szögletarány: 12:1 (4:1) a Ferencváros javára.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98