Dtum
Login with Facebookk
1945 | Július

Ferencváros – MTK 4:0 (0:0)

Góllövő: Mike, Sárosi dr., Kubala, Sárosi dr.

Üllői-út, 18.000 néző – Vezette: Palásti
Hatalmas közönséget vonzott ezúttal is a Ferencváros-MTK örök-derby. A mérkőzés kezdetére közel 20.000-re emelkedik a nézőszám, de még mindig jönnek…
A ferencvárosi öltözőben nagy a lehangoltság. Kubala sírva meséli:
- Éppen a mérkőzésre indultam, amikor édesapám, aki hosszú ideje súlyos beteg, meghalt. Azért vállalom a játékot.

Kiderült, hogy Sárosi dr. és Rudas sincs teljesen rendben, de azért ők is játszanak. Az MTK-nál nincs különösebb újság. Bosánszky a balszélső, akinek a fegyelmi ügye rendbejött. A hangulat: ami a múltkor sikerült, most is sikerülhet.

Pontosan 1/4 7 órakor hatalmas tapsvihar közepette fut ki a két csapat. Ebben az összeállításban kezdik a játékot:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódi – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Gyetvai.
MTK: Kaposi – Polgár, Biró – Urhegyi, Kovács, Hámori – Markos, Füstös, Palatinus, Sebes, Bosánszky.

Ideális futballidőben a gyászszalaggal játszó Ferencváros kezd. Már a 3. percben Sárosi III. átadását Sipos pompásan emeli át Hámorin, szépen ad be. Mike csúsztatott fejessel küldi a jobbkapufa mellé a labdát. Továbbra is a Ferencváros marad fölényben, de csak három szögletet ér el. Mindhármat mentik a kék-fehér védők.

Az MTK első támadását a 8. percben Palatinus vezeti, de rálép a labdára és Kéri beéri. A 12. percben Kubala gyönyörűen teszi ki Mikét, a lendületes középcsatár éles szögből fölé durrant. Csikós a 15. percben kapja az első labdát – Kéri adja haza Palatinus elől. A 17. percben Kéri löki fejelés közben Füstöst, Palatinus nagy szabadrúgását Csikós biztosan üti maga elé.

A 20. percben meleg helyzet adódik, Kaposi kapuja előtt, Biró – játékvezetői füttyszóra várva – a 16-oson belül otthagyja a labdát. Gyetvai ott terem, rálő, Kaposi csak kiütni tudja a labdát, melyet Polgár továbbít a mezőnybe. A 25. percben már a negyedik szögletet éri el a Ferencváros. Ezt Gyetvai küldi be, Biró kifejeli. A kék-fehérek szórványos támadásai a ferencvárosi védők lestaktikáján halnak el.

Az iram jó, csak kevés jó elgondolást látnak. A 34. percben Urhegyi kézzel ér a labdához 25 méterre a kaputól. Sárosi III. óriási lövése a felső lécet „gyalulva” megy ki. Egy perccel később újabb Sárosi III-bomba fenyegeti Kaposi kapuját.

A 39. percben jó Bosánszky–Palatinus adogatás után Palatinus ugrik ki, Kéri, Rudas és Csikós egyesült erővel ment. Az MTK a 43. percben éri el első szögletét, ezt Markos gyatrán mellé lövi. Utána Mike őrzésén vesz kárba egy ferencvárosi helyzet.

Szünetben a ferencvárosi öltözőben Sárosi dr. lapos játékra buzdítja társait. Szabó Pál edző Mikét kéri, hogy gyakrabban tegye lyukra Gyetvait.

Az MTK öltözőben Palatinus erősen fájlalja a lábát. Borogatást és csillapítót kap. Vágó edző cserét rendel el a csatársorban. Palatinus lesz a balszélső, Füstös a center és Bosánszky jobbösszekötőbe megy.

A II. félidő lendületes Ferencváros támadással kezdődik, ebből Sipos szögletet harcol ki. A 3. percben Gyetvai fut el, beadását Mike egy gondolattal fejeli mellé. Az 5. percben Sárosi dr. előtt nyílik jó helyzet, de túlságosan önzetlenül Mikének ad, akit szerelnek. Nagy a ferencvárosi nyomás.


A 9. percben már a harmadik szögletet rúgja ebben a félidőben a Ferencváros. Ebből sem lesz semmi. A 10 percben az előrehúzódott ferencvárosi védők mellett Bosánszky nagyszerűen teszi ki Palatinust a középcsatár helyén. Rudas veti magát Palatinus után, aki így is rálő, a lövés a kifutó Csikós mellett centiméterekkel surran el a balkapufa mellett.

A 15. percben Sárosi III. 35 méteres bombáját nehezen üti szögletre Kaposi. A 16. percben Palatinus fut el a balszélen, Füstösnek ad, a labdát visszakapja, de felesleges cselt akar csinálni, Onódi szereli. A 18. percben megszületik a jól megérdemelt ferencvárosi vezetőgól.

Kubala remekül teszi ki Sipost, aki egyből Mikéhez gurít. A középcsatár – Hámorival a nyakán – lőni tud, lövése a sok láb között is megtalálja az utat a jobb alsó sarokba. 1:0 a Ferencváros javára.

A gól után Palatinus visszamegy az eredeti helyére. Füstös lesz a balszélső. Füstös lesz a balszélső. A 22. percben Mike ugrik ki. Kovács és Biró késő veszi üldözőbe, de a középcsatár mintegy 14 méterről elhamarkodva fölé lő.

A 24. percben Gyetvai beadását Sárosi dr. gyönyörűen lövi, Kaposi parádés védéssel kaparintja meg a labdát. A 27. percben Polgár könnyelműen sarkalt labdáját Gyetvai csípi el. Lágyan teszi Sárosi dr. elé, aki Urhegyit és Kovácsot is kicselezve éles szögből a jobb sarokba lő. 2:0.

A Ferencváros döntő fölénybe jut. A 36. percben Mike lövését Kaposi csak kiütni tudja, a berohanó Kubala a tehetetlen kapus mellett nagy erővel lő a hálóba.
Már 3:0.

A 39. percben újabb ferencvárosi gól esik. Sárosi dr. ugrik ki és szép lövéssel küldi a bal felső sarokba a labdát. 4:0.

A 42. percben Biró életveszélyesen ugrik Mikébe, tizenegyes! Rudas nagyon helyezi a labdát és az centiméterekkel suhan el a balkapufa mellett. Középen ér véget a játék.
Szögletarány: 12:1 (4:1) a Ferencváros javára.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A világ legnagyobb harangja A világ legnagyobb harangja
A világ legnagyobb harangja harangöntés művészetének csodálatos...
Aki először szállott le a lélek alvilágába 2 Aki először szállott le a lélek alvilágába 2
Freud azt állítja, hogy nemcsak azokat a dolgokat feledjük el, vagyis...
Katonai uralom Szerbiában Katonai uralom Szerbiában
I. Péter király uralkodása mézes heteinek ugy látszik vége. A junius...
A helyes állás és járás kérdése A helyes állás és járás kérdése
A helyes állás és járás kérdése sokat foglalkoztatta az orvosokat,...
A honvédelmi miniszter párbaja A honvédelmi miniszter párbaja
A képviselőház február 17-iki ülésén báró Fejérváry Géza honvédelmi...
Május elseje Május elseje
A szocziáldemokrata párt ünnepe, május elseje nagyobb rázkódtatások...
Edvárd király halála
Rövid betegség után meghalt VII. Edvárd, Anglia királya, az Indiák...
Magyar tervek víziutak építésére Magyar tervek víziutak építésére
Mihely az osztrák csatornajavaslat megjelent, lapunk rögtön állást...
A költségvetési év kezdete A költségvetési év kezdete
Az állami költségvetési év kezdetének megváltoztatásáról nyújtott be...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98