Dtum
Login with Facebookk
1946 | Március

BKE - Sparta 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Ragyogóan játszott a magyar csapat

BKE: Hircsák dr. – Gosztonyi, Ott – Elek, Tele, Szamosi, Csere: Endrei I., Miklós dr., Gergely II., Bán.
Sparta: Cervany – Kosek, Cee (Luther) – Nemec, Randak, Suchoparek. Csere: Svabeniczky, Prchal, Cisar.

A mérkőzés erős BKE-rohamokkal indul s a második percben máris Szamosi eredményes. 1:0. A gól felvillanyozza a cseheket s a 4. percben Luther veszélyes lövését Hircsák remekül védi. A 12. percben meleg helyzet támad a magyar kapu előtt. Cisar egyedül viszi a korongot, kicselez mindenkit, a bekkeket is elhagyja, lövését Hircsák bravúrosan védi.

Most a csehek támadnak többet. A 17. percben Miklósnak, majd Endreinek van nagy helyzete, de lövéseiket nem kísérik szerencse. A magyarok állandó támadásaival a Sparta harmadában ér véget a harmad.

A második harmadban Tele szépen összejátszva Szamosival és Elekkel már a 2. percben gólt ér el. 2:0. Ezután állandó magyar rohamok következnek. A 9. percben születik a mérkőzés legszebb gólja.

Tele és Szamosi rohannak le, maguk mögött hagyják a Spárta védelmét. Tele kihúzza a kapust. Szamosihoz ad, aki a hálóba bombáz. 3:0. Ezután újra fokozódik az iram s csaknem állandóan a BKE vezet támadást. A harmadot néhány gyengébb, veszélytelen Spárta-támadás fejezi be.

A harmadik harmad harmadik percében Eleknek, majd a BKE-kapu előtt Prchalnak támad nagy helyzete, a kapusok biztosan védenek. A játék most igen változatos. A 9. percben Tele lő kapu mellé, majd Luther és Cisar vezet támadást, de a lövések elkerülik a kaput.

A 13. percben Miklós régi napjaira emlékeztetően tőr ki, de lapos lövése hajszálnyira kerüli el a kaput. Pár másodperccel később a magyar kapu fölött kiszáll a korong s mintegy nyolc percig áll a játék, mert még egy „pakk” nem áll rendelkezésre.

Kezdés után Gergely – Miklós – Endrei összjátékából Endrei eredményes. 4:0. A 17. percben Prchal és Randak végeznek veszélyes támadást, de utóbbi lövését Hircsák védi.

A 18. percben Tele egyedül kifut, a hátvédek lemaradnak, kihúzza a kapust a kapuból és gyönyörű gólt lő. 5:0. A játék irama ezután kissé alábbhagy. Fél perccel a befejezés előtt kavarodásból Gosztonyi ér el gólt. 6:0.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98