Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

Korvin József motor-csónakjai.

Korvin József főhadnagy nagy motorja, a „Ricochet”, vevőre talált hétfőn Andrássy Gyula gróf belügyminiszter személyében. Andrássy Gyula gróf a gyorsjáratu motort, amelynek kezelése igen egyszerű, tiszamenti birtokán fogja használatba venni.

 

A kisebb siklócsónakok iránt is nagy az érdeklődés; már eddig is több rendelés történt. Korvin találmánya annyira felkeltette a fővárosi közönség figyelmét, hogy naponta délután 5 és 6 között, amikor Korvin főhadnagy megjelenik motorain, állandóan nagy néptömeg csoportosul a Pannonia Evezős Club Császárfürdő előtti csónakdájánál.

 

Erre való tekintettel Korvin főhadnagy és Le Las gyáros, Claude Fiush mechanikussal e hét végéig meghosszabbították budapesti tartózkodásunkat. A szakkörökben máris felmerült azon terv, hogy tavasszal Budapesten nemzetközi motor-versenyt rendezzenek, minek megvalósítására fővárosunknak van a legalkalmasabb folyóvize egész Közép-európában.

 

Korvin főhadnagy, aki egyébként a Pannonia a Evezős Club-nak tagja, meghívta a klub nyolcas csapatát Párisban még e nyáron való megjelenésre. Nagy jelentőségü lenne e kirándulás már azért is, mert ez kezdeményező lépés lenne a magyar és franczia evezősök közötti érintkezés terén. E tárgyban most folynak a tárgyalások Korvin főhadnagy és dr. Molnár Béla, a „Pannonia Evezős Club” igazgatója közt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Korvin főhadnagy motorcsónakjának bemutatása Budapesten. Teljes erővel szeli a vizet a motorcsónak Korvin főhadnagy és Le Las gyáros
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98