Dtum
Login with Facebookk
1943 | Május

Budapest 1943. évi teniszbajnokságai

A hét folyamán lebonyolított Budapest teniszbajnokságai igen erős küzdelmet hoztak minden számban. A téli szünet után ez volt teniszezőinknek első versenye. Megmutatták, hogy nem töltötték tétlenül a pihenőt. Mind a férfi, mind a női számokban igen nagy küzdelmek voltak. Katona ámulatba ejtette a nézőket szívósságával és kitűnő küzdeni tudásával.

Mintha kicserélték volna ezt a tehetséges fiatal játékost, mintha más lett volna a pályán, mint az elmúlt években. Talán meglepetéstől is lehetett volna tartani, ha Katona nem vív nagy csatákat az elődöntő és a döntőbe jutásért. Először Szentpéterivel, később Szigetivel került össze és a régi játékost gyönyörű játékban 5 játszmában győzte le.

A döntőbeli játékán meglátszottak ennek a két küzdelemnek fárasztó nyomai, azért Asbóthtal szemben is tartani tudta magát és kitűnő játékkal csak 2:6, 8:6, 5:7 és 1:6 arányban kapott ki a magyar bajnoktól.

A párosban Fehérrel kitűnően tartották magukat Asbóth-Mayer dr. 2:0-ás (6:4. 6:4) vezetése után Katona-Fehér pár feljött és kiegyenlített. Mayer kitűnő volt a párosban. A döntő játszmában nagy küzdelem alakult ki, már 3:1-re vezetett a fiatal kettős, azonban Asbóthék összeszokottsága és tudása meg tudta fordítani a mérkőzés sorsát.

A női egyesben Peterdy Márta dr. Gallnernéval mérkőzött a bajnoki címért. Peterdy tenyeresével tűnt ki és biztos játékkal győzött a szombati Jusits küzdelemtől kifáradt dr. Gallnerné ellen.

A játszmák így alakultak Peterdy Peterdy javára (3:6, 6:3, 6:2). A női párost sötétedés miatt abbahagyták, azt majd a hét folyamán játsszák le, itt igen nagy a küzdelem Peterdy, dr. Gallnerné és Hanschné, Hidassyné között. Az első játszmában váltakozó szerencsével folyt a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A bajnok Peterdy Mária Peterdy, Galinerné, Vargáné és Hacker Asbóth jellegzetes fonákja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98