Dtum
Login with Facebookk
1930 | Szeptember

Menzel elhódította Kehrlingtől a magyar teniszbajnokságot

A vereséget Kehrlingnek egy lovagiasan ajándékozott labdája okozta.

Magyarország teniszbajnokságainak szomorú meglepetése, hogy Kehrling Béla, aki közel két évtizeden keresztül védte bajnoki címét, túlzottan sportszerű és nagylelkű magatartása következtében eleset az idei győzelemtől.

Az előző mérkőzések során nagyszerűen szerepelt: Sadát Nedbalcket és a japán Satoht végig szetveszteség nélkül, fölényesen verte. A döntőben, Menzel elleni mérkőzése, az elején valóságos hengernek indult, okosan helyezett, állandóan megtartotta az iniciatívát és helyes erőbeosztása folytán pillanatra sem lankadt.

Az első szetet meg is nyerte 6:4-re, a második szetben is vezetett, amikor néhány peches labdamenet következtében Menzel ragadja magához a játék irányítását. A harmadik szet egyenlő erők küzdelmét mutatja, de magyar vezetés mellett, amidőn Menzel egy az alapvonalra eső right-nak helyesen megítélt labdát a bíró, a vonalbíró és a közönség ellenében sportszerűtlenül reklamált, amire Kehrling következő adogatását szándékosan a hálóba üti.

Ennek következtében a harmadik szet Menzel zsákmánya. A negyedik szetben Kehrling már kedvetlenül játszik és Menzel akadálytalanul jut birtokába a magyar bajnoki címnek.

A játék után beszéltünk Kehrlinggel, aki a következőket mondotta A Reggel munkatársának:
– A szóban forgó labdát magam is jónak láttam, hiszen porzott a vonal. Annál inkább meglepett Menzel reklamációja. Nem engedek magamnak soha labdát „ajándékozni”. Idegileg azonban megviselt ez az incidens és a következő gémeket emiatt vesztettem el. Lehet, hogy a mérkőzést amúgy sem nyertem volna meg, de a harmadik szetet föltétlenül.

A többi számokban, kivéve a vegyes párost, papírforma szerinti győzelmek alakultak. A női egyest a tavalyi bajnoknő Krähwinkel (Németország) a női párost Krähwinkel-Peitz, a férfi párost a tavalyi bajnokság Rohrer-Menzel nyerte, a meglepetésszerűen második helyre került (Kehrling-Gabrovitz-ot legyőző) Takács-Matejka párral szemben.

A vegyes párosban Kehrling-Gönczné kitűnő játék után verte meg a harmadik fordulóban az Utmöller-Peitz párt, de vereséget szenvedett a francia Glasser-Barbier együttesétől, amely azután a döntőben a Kuhlmann-Krähwinkel pár fölött is győzelmet aratott.

Eredmények
:
Férfi egyes: Menzel-Kehrling 4:6, 6:3, 6:4, 6:2, 3, Matejka Menzeltől 8:6, 6:2, 6:2 arányban és Satoh Kehrlingtől 6:4, 6:4, 6:0 arányban szenvedett vereséget.

Női egyes: 1. Krähwinkel, 2. Peitz, 3. Barbier és Deutsch.

Férfi páros: 1. Rohrer-Menzel, 2. Takács-Matejka, 3. Kehrling-Gabrovitz és Glasser-Danet.

Női páros: 1. Krähwinkel-Peitz, 2. Barbier-Gallay (döntő: 6:3, 7:5), 3. Deutschné-Rohrerné és Schréderné-Brandenburgné.

Vegyes páros: 1. Glasser-Barbier, 2. Kullmann-Krähwinkel (döntő: 5:7, 8:6, 6:4), 3. Kehrling-Gönczné és Danet-Gallay.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98